Leiden University Fund

nl en

Sleuteldragersevenement LUF Collegetour

Datum
dinsdag 30 augustus 2022
Tijd
Bezoekadres
Academiegebouw
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden
Zaal
Telders Auditorium

De wetenschap achter duurzaamheid. Met dit thema als vertrekpunt gaat u een boeiende avond tegemoet in het Telders Auditorium van het Academiegebouw. Onder leiding van bevlogen dagvoorzitter Eveline van Rijswijkpresentator en politiek historicus, kunt u komen luisteren naar een interview met – en vragen stellen aan – twee Leidse onderzoekers met een bijzonder verhaal. 

Te gast zijn prof.dr.ir. Eefje Cuppen en prof.dr.ir. Jan Willem Erisman. Beiden houden zij zich als hoogleraar aan de Universiteit Leiden bezig met duurzaamheid. Professor Cuppen vanuit het perspectief van bestuur en beleid en professor Erisman vliegt de problematiek aan vanuit een milieutechnisch oogpunt. Laatstgenoemde heeft u wellicht al eens voorbij zien komen, als stikstofexpert bij RTL Nieuws, in een expertdebat van de Tweede Kamer of in het NRC. Professor Cuppen heeft de leiding over een consortium dat recent een belangrijke subsidie heeft gekregen voor een onderzoeksproject naar de sociale, maatschappelijke en technische aspecten van de energietransitie.

Wat wilt u weten?

Heeft u een vraag voor een van de wetenschappers? Stel deze dan live tijdens het evenement of deel uw vraag van tevoren op het digitale aanmeldformulier. 

Meer info en aanmelden

U kunt zich aanmelden voor het fysieke evenement of de livestream (live uitzending van het evenement).

Datum Donderdag 12 mei 2022
Tijd 17.00 uur: Inloop 
17.30 - 18.30 uur: Collegetour
Borrel na afloop in de Faculty Club
Locatie  Telders Auditorium (Academiegebouw) of online
Voor wie?

Sleuteldragers en speciaal begunstigers
Wilt u een Leids alumnus meenemen als introducé? Geef dit dan aan in het opmerkingenveld van het aanmeldformulier

Aanmelden

Aanmeldformulier fysieke aanwezigheid 
Aanmeldformulier livestream

Al onze Sleuteldragers en speciaal begunstigers ontvangen een persoonlijke uitnodiging per e-mail. Heeft u die van u gemist of wilt u Sleuteldrager worden? Neem dan contact op via sleuteldragers@LUF.leidenuniv.nl of 071 513 05 03.

Liveable Planet - Sustainable Futures

In 2020 zijn acht universiteitsbrede stimuleringsprogramma’s van start gegaan. Ze zijn gericht op versterking van interdisciplinaire samenwerking en sluiten bovendien aan bij actuele maatschappelijke vraagstukken en agenda’s, zoals de duurzame ontwikkelingsdoelen van de VN. Beide LUF Collegetourgasten leveren met hun werk een bijdrage aan het stimuleringprogramma Liveable Planet - Sustainable Futures

Coronamaatregelen

Dankzij de versoepeling van de coronamaatregelen is het weer mogelijk fysiek bij elkaar te komen. Het coronavirus is echter niet weg. We vragen u daarom vriendelijk om voorafgaand aan de bijeenkomst de coronacheck (korte vragenlijst) te doen.

Foto Eveline van Rijswijk: Anne van Zantwijk Fotografie

Deze website maakt gebruik van cookies.