Bijeenkomst voor Sleuteldragers - 2014

De jaarlijkse bijeenkomst voor Sleuteldragers en Leden voor het Leven vond in 2014 plaats op donderdag 5 juni. Ruim zestig Sleuteldragers en Leden voor het Leven werden ontvangen met koffie en thee in het Snouck Hurgronjehuis. De bijeenkomst werd geopend door Stan de Klerk-Waller, voorzitter van het Leids Universiteits Fonds (LUF). Na een welkomstwoord vertelde zij kort over haar achtergrond en haar tijd in Leiden.

Vervolgens nam voormalig hortulana Carla Teune het woord voor een lezing over de ontstaansgeschiedenis van de Leidse Hortus botanicus. Teune liet door middel van een rijk geïllustreerde presentatie zien hoe de Hortus door de jaren heen veranderd is. Ook sprak zij over sleutelfiguren zoals Clusius en Boerhaave, die als voormalig directeuren veel hebben betekend voor de oudste, nog bestaande botanische tuin in Nederland. 

Na de lezing wandelden de gasten naar de Hortus waar zij onder begeleiding van ervaren gidsen genoten van een rondleiding door de tuinen en in de voetsporen traden van Clusius, Boerhaave en Linnaeus. Gelukkig bleef het droog tijdens de rondleiding zodat de gidsen in alle rust konden vertellen over de bijzondere plantensoorten.

Ter afsluiting van de dag was er een borrel in het Snouck Hurgronjehuis waar de Rector Magnificus en voorzitter van het College van Bestuur, prof.mr. Carel Stolker de Sleuteldragers en Leden voor het Leven informeerde over de huidige ontwikkelingen binnen de Universiteit Leiden. Zo sprak hij over de Campus Den Haag, het Bioscience Park en de samenwerking met de Erasmus Universiteit en de TU Delft.

Bijeenkomst voor Sleuteldragers 2014
Ontvangst in het Snouck Hurgronjehuis
Ontvangst in het Snouck Hurgronjehuis
Ontvangst in het Snouck HurgronjehuisWelkomstwoord Stan de Klerk-Waller, voorzitter van het LUFPresentatie door dr. Carla Teune, voormalig hortulanaRondleiding door de Hortus botanicus
Rondleiding door de Hortus botanicusStandbeeld van Carolus LinnaeusRondleiding door de Hortus botanicusRondleiding door de Hortus botanicus
Gezellige afsluiting in het Snouck HurgronjehuisProf.mr. Carel Stolker, Rector Magnificus en Voorzitter van het College van Bestuur van de Universiteit LeidenStan de Klerk Waller, voorzitter van het LUF, en Folkert Blaisse, voormalig voorzitter van het LUF
Gezellige afsluiting in het Snouck Hurgronjehuis
 

Sleuteldragers

Sleuteldragers vormen een hecht netwerk van betrokken alumni, die de Universiteit Leiden een warm hart toedragen. Sleuteldragers dragen bij aan vernieuwende wetenschappelijke onderzoeks- en onderwijs- projecten door gedurende minimaal 5 jaar een bedrag van tenminste € 500 jaarlijks te schenken middels een periodieke schenkingsovereenkomst.
Lees meer: Sleuteldragers