Bijeenkomst voor Sleuteldragers - 2015

De jaarlijkse bijeenkomst voor Sleuteldragers en Leden voor het Leven vond in 2015 plaats op donderdag 4 juni. De gasten werden ontvangen met koffie en thee in het Snouck Hurgronjehuis, waar de bijeenkomst werd geopend door prof.dr. Willem van der Does, lid van het dagelijks bestuur van het Leids Universiteits Fonds (LUF) en voorzitter van de Commissie Wetenschappelijke Bestedingen (CWB).  

Het programma werd voortgezet in het prachtig gerestaureerde pand van onze buren op Rapenburg 65, vroeger het pand van de VVSL, waarover een van de gasten bij binnenkomst opmerkte: “Hier mocht ik vroeger alleen geblinddoekt naar binnen.”. Prof.dr. Frits Koning nam het woord voor een lezing over “Coeliakie en het afweersysteem”. Koning liet door middel van een zeer toegankelijke presentatie zien waar het om draait in de discussie over coeliakie. Met als leuke wetenswaardigheid: Als mensen vertellen dat ze een ‘glutenallergie’ hebben en daarom zijn overgestapt op spelt, dan hebben deze mensen geen ‘glutenallergie’; daar is geen speld tussen te krijgen. De slotsom van het verhaal was dat er nog veel onderzoek naar coeliakie nodig is. Een geanimeerde discussie volgde.

Na de lezing wandelden de gasten terug naar het Snouck Hurgronjehuis, waar Van der Does hen informeerde over de huidige ontwikkelingen bij het LUF onder het genot van een hapje en een drankje in de zon.

Bijeenkomst voor Sleuteldragers 2015
De lezing van prof.dr. Frits Koning
De lezing van prof.dr. Frits Koning
De lezing van prof.dr. Frits KoningNapraten in de tuin van het Snouck Hurgronjehuis
 

Activiteiten voor Sleuteldragers

- Maandag 4 september: Opening academisch jaar

- Vrijdag 6 oktober: Sleuteldragersdiner

Sleuteldragers

Sleuteldragers vormen een hecht netwerk van betrokken alumni, die de Universiteit Leiden een warm hart toedragen. Sleuteldragers dragen bij aan vernieuwende wetenschappelijke onderzoeks- en onderwijs- projecten door gedurende minimaal 5 jaar een bedrag van tenminste € 500 jaarlijks te schenken middels een periodieke schenkingsovereenkomst.
Lees meer: Sleuteldragers