Skip Navigation LinksHome Fondsen Algemeen Prof.dr. Hendrik Casimir Fonds

Prof.dr. Hendrik Casimir Fonds

Op 15 juli 2009 was het honderd jaar geleden dat Hendrik Casimir werd geboren. Ter herdenking van de honderdste geboortedag van haar man heeft mevrouw J.M. Casimir-Jonker met een schenking van 100.000 euro het Prof.dr. Hendrik Casimir Fonds ten behoeve van de Casimir Research School ingesteld bij het LUF. Dit fonds op naam heeft als doelstelling master-studenten van de Casimir Research School financieel te ondersteunen om voor hen deelname mogelijk te maken aan internationale wetenschappelijke bijeenkomsten. De Casimir Research School is de graduate school voor interdisciplinaire natuurkunde. Het is een samenwerkingsverband van het Leids Instituut voor Natuurkunde (LION) en het Kavli Institute of Nanoscience van de TU Delft.

Casimir Research School - Summer School 2013In september 2013 reisden negen pre-PhD-studenten van de Casimir Research school af naar Les Houches in Frankrijk voor de International Doctoral Training Session 'Frontiers of Condensed Matter: Nanosciences and Energy.' Lees hier een verslag.

Doel

Mogelijk maken van deelname aan internationale wetenschappelijke bijeenkomsten voor master-studenten van de Casimir Research School.

Aanvragen

Via Casimir Research School.