Skip Navigation LinksHome Media

LUF wijst Lustrumsubsidies toe aan interfacultaire projecten

Een onderzoek naar 25 jaar fataal geweld in Nederland én een onderzoek naar taalsocialisatie van dove families in Afrika hebben van het Leids Universiteits Fonds (LUF) ieder een subsidie van € 125.000 toegewezen gekregen. Het LUF stelde het totaalbedrag van € 250.000 in het lustrumjaar 2015 beschikbaar aan de Universiteit Leiden voor interfacultaire onderzoeks- of onderwijsprojecten.

Het project 25 jaar fataal geweld in Nederland voorziet moordzaken van de afgelopen 25 jaar en de achtergrond van moordenaars van wetenschappelijke duiding. Het onderzoek van dr. Marieke Liem en prof.dr. Lenneke Alink resulteert o.a. in een dataset van alle moorden.

Hoe werkt taalsocialisatie bij dove families in Afrika? En hoe kan met die kennis de ontwikkeling van dove kinderen in Nederland verbeterd worden? In vijf Afrikaanse landen onderzoeken prof.dr. Maarten Mous, dr. Victoria Nyst en prof.dr. Judi Mesman samen met lokale dove en horende onderzoekers patronen in taaloverdracht.

Meer weten over deze onderzoeksprojecten? Marieke Liem en Victoria Nyst zijn twee van de Leidse wetenschappers die tijdens de dies voor alumni op zaterdag 11 februari 2017 een lezing houden in het Kamerlingh Onnes Gebouw. U kunt zich hier aanmelden voor de dies voor alumni.