Skip Navigation LinksHome Nieuws Ivo Verheijen winnaar LISF-prijs 2016 & Elise Kortink krijgt Janneke Fruin-Helb Beurs 2016
Ivo Verheijen winnaar LISF-prijs 2016 & Elise Kortink krijgt Janneke Fruin-Helb Beurs 2016
14 november 2016
Ivo Verheijen winnaar LISF-prijs 2016 & Elise Kortink krijgt Janneke Fruin-Helb Beurs 2016

Vrijdag 11 november 2016 zijn de jaarlijkse prijzen van het LUF Internationaal StudieFonds (LISF) uitgereikt. Ivo Verheijen won de LISF-prijs voor het beste eindverslag van zijn buitenlandstage. Elise Kortink won de Janneke Fruin-Helb Beurs voor de beste aanvraag. Bareez Majid kreeg een eervolle vermelding.

Ivo Verheijen is student Archeologie en deed onderzoek in Noord-Siberië, georganiseerd door het Mammoth Museum, onderdeel van de North-Eastern Federal University in Yakutsk. Zijn eindverslag gaf het beste weer waarom hij voor de bestemming koos, wat het doel van het project was, hoe het project paste in zijn studie en wat hij professioneel en persoonlijk aan de reis heeft gehad. Een uitgebreider verslag is gepubliceerd in het populair-wetenschappelijk tijdschrift Cranium (2015, nr. 2). De LISF-prijs werd aan hem uitgereikt door Ionica Smeets, hoogleraar Wetenschapscommunicatie aan de Universiteit Leiden. Ivo krijgt € 500 en mag een voordracht houden tijdens de Cleveringa-bijeenkomst in Parijs op 24 november.

Bareez Majid, studente Middle Eastern Studies, kreeg een Eervolle Vermelding  voor  haar LISF-verslag van haar onderzoek naar de betekenis van het nationaal museum Amna Suraka in Irak, dat een politieke gevangenis was onder het bewind van Saddam Hoessein. Zij kreeg een boekenbon en zal een voordracht houden tijdens de Cleveringa-bijeenkomst in Rotterdam op 23 november.

Elise Kortink, studente Psychologie (research master), kreeg de Janneke Fruin-Helb Beurs voor haar voorstel tot onderzoek aan het Yale Child Study Center in de VS naar de neurale meetbaarheid van hechtingsproblemen bij kinderen als mogelijke aanwijzing voor de gevolgen daarvan in hun latere leven. Haar aanvraag was de beste en meest creatieve onderzoeksvraag vanuit een academische vrijheid geformuleerd. Zij kreeg de beurs van € 2.250 uit handen van Carel Smith, voorzitter van de LISF-commissie.