Skip Navigation LinksHome Nieuws Winnaars LISF-prijs en Janneke Fruin-Helb beurs
Winnaars LISF-prijs en Janneke Fruin-Helb beurs
10 november 2017
Winnaars LISF-prijs en Janneke Fruin-Helb beurs

Op vrijdag 10 november vond de feestelijke uitreiking van de jaarlijkse prijzen van het LUF Internationaal StudieFonds (LISF) plaats in het Academiegebouw aan het Rapenburg. Marjolein van Pagee won de LISF-prijs voor haar verslag van haar onderzoek in Indonesië naar verzetsleider en propagandist Sutomo. Matilda Sebire, die helaas niet zelf aanwezig kon zijn, ontving de Janneke Fruin-Helb Beurs voor de beste onderzoeksaanvraag. Daarnaast verdienden Manon Schouten en Jesse Wichers Schreur een Eervolle Vermelding. 

LUF Internationaal Studiefonds-prijs
De prijs voor het beste verslag ging naar Marjolein van Pagee. Zij deed onderzoek in Indonesië naar de persoon van Sutomo. Was hij een held of een oorlogsmisdagiger?
Manon Schouten (Geesteswetenschappen/Geschiedenis) ontving een Eervolle Vermelding voor haar archiefonderzoek in Stockholm naar brieven van Zweedse missionarissen om inzicht te krijgen in de verzetsstrijd in Frans Equatoriaal Afrika. Ook Jesse Wichers Schreur (Geesteswetenschappen/Linguistics) kreg een Eervolle Vermelding. Hij volgde taal- en cultuurvakken aan de Universiteit van Tbilisi (Georgië) en deed wetenschappelijk veldonderzoek naar minderheidstaal Mingrelisch. 

Janneke Fruin-Helb Beurs
Matilda Sebire (Archeologie) ontving de Janneke Fruin-Helb Beurs voor haar voorstel tot onderzoek naar de productie van prehistorische kralen van ruwe steen en beenderen op een archeologische locatie in Turkije.

Foto's van deze mooie middag vindt u op deze pagina