Skip Navigation LinksHome Studenten
 

Studenten

Het doel van het Leids Universiteits Fonds (LUF) is het bevorderen van de bloei van de Universiteit Leiden. Dit doet het LUF onder meer door het organiseren en ondersteunen van activiteiten voor studenten en het verstrekken van subsidies voor studenten.

Student-lidmaatschap

Speciaal voor studenten van de Universiteit Leiden bestaat het Student-lidmaatschap van het LUF. Als Student-lid word je uitgenodigd voor specifieke evenementen van het LUF en krijg je korting op bepaalde evenementen en bij verschillende winkels en horecagelegenheden.

Student-leden doneren jaarlijks € 5 en bepalen zelf of ze met hun donatie het Mandela Scholarship Fund of de eigen studie- of studentenvereniging steunen.

Subsidies voor studenten

Het LUF verleent verschillende subsidies voor studenten. Zo kunnen studenten die een studentenactiviteit willen organiseren CASSA-subsidie aanvragen. Studenten (en recent afgestudeerden) die een project willen uitvoeren in het buitenland kunnen hiervoor LISF-subsidie aanvragen. Daarnaast zijn er diverse specifieke studentensubsidies.

Prijzen

Jaarlijks maken studenten van de Universiteit Leiden bij het LUF kans op verschillende prijzen. Excellente MA-scripties worden beloond met de Leidse Universitaire Scriptieprijzen, persoonlijke reisverslagen met de LISF-prijs en LISF-onderzoeksvoorstellen met de Janneke Fruin-Helb Beurs.

Deadlines en vergaderdata

Actuele deadlines en vergaderdata vind je in de agenda.

 

Subsidies voor studenten

Studenten van de Universiteit Leiden kunnen bij het LUF verschillende subsidies aanvragen: CASSA-subsidie (voor studentenactiviteiten), LISF-subsidie (voor individuele buitenlandprojecten) en specifieke studentensubsidies vanuit enkele Fondsen op Naam.

Lees meer:
Subsidies voor studenten