Skip Navigation LinksHome Studenten Prijzen

Prijzen

Het LUF reikt jaarlijks verschillende prijzen uit: 

 • Leidse Universitaire Scriptieprijzen
  De Universiteit Leiden en het Leids Universiteits Fonds (LUF) hebben de Leidse Universitaire Scriptieprijs ingesteld op initiatief van een aantal reünisten van Minerva van het jaar 1957. In 2011 hebben reunisten van het jaar 1961 dit fonds aangevuld met ruim € 35.000. In 2015 hebben de reünisten van het jaar 1965 zich daarbij aangesloten. Elke faculteit van de Universiteit Leiden kan tot uiterlijk 1 december 2016 maximaal één scriptie voordragen. De drie beste scripties worden beloond met € 3.000 (eerste prijs), € 2.000 (tweede prijs) en € 1.000 (derde prijs).
   
 • Janneke Fruin-Helb Beurs
  Kandidaten met een LISF onderzoeksproject van zeer hoge kwaliteit en creativiteit komen ook in aanmerking voor de Janneke Fruin-Helb Beurs van maximaal € 2.250.
   
 • LUF Internationaal StudieFonds-prijs
  Iedere student die een LISF-beurs ontvangt, schrijft als tegenprestatie een verslag over zijn of haar ervaringen. Met dit verslag dingen zij mee naar de LISF-prijs. De prijs bedraagt € 500 plus een vergoeding van reis- en verblijfkosten voor een bezoek aan één van de plaatsen waar Leidse alumni op of rond 26 november een Cleveringa-bijeenkomst organiseren. De winnaar mag op deze bijeenkomst een voordracht geven.
 • Legatum Stolpianum
  Vijfjaarlijkse prijs voor de beste verhandeling op het gebied van godsdienstfilosofie, ethiek en religiewetenschappen.

Zie ook:

Gratama Wetenschapsprijs
Deze prijs wordt jaarlijks door de Gratama Stichting toegekend aan een veelbelovende jonge wetenschapper uit Leiden of Groningen.