Skip Navigation LinksHome Studenten Student-lidmaatschap Mandela Scholarship Fund

Mandela Scholarship Fund

Student-leden van het LUF kunnen hun jaarlijkse donatie ten goede laten komen aan het Mandela Scholarship Fund. Op deze manier steunen Student-leden Zuid-Afrikaanse studenten die een semester in Leiden komen studeren. Dankzij de bijdragen van de Student-leden is het LUF de hoofdsponsor van het Mandela Scholarship Fund.

Education is the most powerful weapon which you can use to change the world.
- Nelson Mandela

Mandela eredoctoraat

Het Mandela Scholarship Fund is bedoeld om Zuid-Afrikaanse studenten die (al of niet in het kader van een uitwisselingsprogramma) een semester in Leiden willen studeren, financieel te ondersteunen. Het gaat om een bijdrage in de reiskosten, studiekosten en kosten van het verblijf tot maximaal vijf maanden. Het fonds bestaat sinds 1999, toen Nelson Mandela een eredoctoraat ontving van de Universiteit Leiden.

Een van de studenten die dankzij een beurs van het Mandela Scholarship Fund in Leiden kon studeren, is Kgololo Andries Mokala.

Meer over het fonds én de verslagen van enkele studenten die een beurs kregen, lees je hier: www.mandelafund.leidenuniv.nl

 

 

Like ons op FacebookZo blijf je op de hoogte van de actuele kortingen en het laatste nieuws.

Student-lid worden?

Vul direct het Machtigingsformulier Student-lidmaatschap in of neem contact met ons op via info@luf.leidenuniv.nl.

Banner

 

Subsidies voor studenten

Studenten van de Universiteit Leiden kunnen bij het LUF verschillende subsidies aanvragen: CASSA-subsidie (voor studentenactiviteiten), LISF-subsidie (voor individuele buitenlandprojecten) en specifieke studentensubsidies vanuit enkele Fondsen op Naam.

Lees meer:
Subsidies voor studenten