Skip Navigation LinksHome Subsidies

Subsidies

Het doel van het Leids Universiteits Fonds (LUF) is het bevorderen van de bloei van de Universiteit Leiden. Dit doet het LUF onder meer door het verstrekken van subsidies voor wetenschappers en studenten van de Universiteit Leiden.

Wetenschappelijke projecten

Jaarlijks verleent het LUF subsidies voor wetenschappelijke projecten aan wetenschappers van de Universiteit Leiden. De subsidies worden verstrekt uit specifieke Fondsen op Naam van het LUF, daarnaast wordt een aantal subsidies verstrekt in samenwerking met de Gratama Stichting en de Stichting Elise Mathilde Fonds.

Congressen en studieverblijven

Enkele keren per jaar kunnen onderzoekers van de Universiteit Leiden bij het LUF subsidie aanvragen voor de volgende activiteiten: 

Studenten

Bij het LUF bestaan de volgende subsidies voor studenten:

  • LISF-subsidie
    Het LUF Internationaal StudieFonds (LISF) verleent subsidies aan Leidse bachelor- en masterstudenten waarmee zij in het buitenland individuele projecten kunnen uitvoeren die zijn gerelateerd aan hun opleiding.
  • CASSA-subsidie
    De Commissie Algemene Subsidie StudentenActiviteiten (CASSA) verleent subsidies voor studentenactiviteiten die ten goede komen aan een grotere groep studenten.
  • Specifieke studentensubsidies
    Een aantal fondsen verleent subsidies aan studenten van specifieke opleidingen of met een bepaald doel.

Deadlines en vergaderdata

Actuele deadlines en vergaderdata vindt u in de agenda.