Skip Navigation LinksHome Alumni Sleuteldragers Fun(d)diner

Fun(d)diner

Bijdragen aan de bloei van de universiteit, het uitbreiden van de groep Sleuteldragers en het vernieuwen en onderhouden van onderlinge contacten tussen Leidse alumni vormen de basis voor de Fun(d)diners. 

De Fun(d)diners zijn zo bijzonder omdat alle gasten Sleuteldrager zijn en op deze manier de Universiteit Leiden op structurele wijze steunen. Tijdens het Fun(d)diner treffen de leden van dit netwerk van betrokken alumni elkaar in een ongedwongen setting.

Fun(d)diner 2016

Op vrijdag 7 oktober vindt het jaarlijkse Fun(d)diner van het Leids Universiteits Fonds plaats in het Rijksmuseum van Oudheden. Prof dr. Hanno Pijl, internist-endocrinoloog en hoogleraar Diabetologie in het LUMC, zal met zijn lezing, Gezond (eten) als een oermens, een nieuwe kijk geven op ‘oude voeding’, oftewel de oerdis. Om zijn woorden kracht bij te zetten kunnen alle gasten op deze avond genieten van een heerlijk oermenu!

Hanno Pijl:
“De landbouw- en industriële revoluties hebben ons leven fundamenteel veranderd. Hoewel de veranderingen veel goeds hebben gebracht, hebben ze ook een keerzijde. Ik zal het verhaal vertellen van een moderne zondeval. Onze voorkeur voor zoet, zout, veel en lui is diep geworteld in ons evolutionair verleden. Onze intellectuele ontwikkeling bracht de techniek om maximaal in die biologisch gedreven behoeften te voorzien. We creëerden ons eigen paradijs, dat zich echter in sommige opzichten nu tegen ons keert.”

Fun(d)diner 2016

Wilt u het Fun(d)diner bijwonen?

 Nieuwe Sleuteldragers zijn van harte welkom. Hetzelfde geldt voor  bestaande Sleuteldragers en Leden voor het Leven als zij één of meerdere nieuwe Sleuteldragers meenemen of tegen betaling van € 100 als bijdrage in de kosten. U kunt zich aanmeleden of contact opnemen via Sleuteldrager@luf.leidenuniv.nl of via 071-5130503

Impressies van de eerdere Fun(d)diners

 

Activiteiten voor Sleuteldragers

- 5 sept.: Opening academisch jaar

- 7 oktober: Fun(d)diner

Fun(d)diner 2015

Het Fun(d)diner 2015 vond plaats op vrijdag 9 oktober 2015 in de Pieterskerk in Leiden.
Lees meer: Fun(d)diner 2015 of kijk het prachtige filmpje dat die avond gemaakt werd.

Sleuteldragers

Sleuteldragers zijn een belangrijke groep donateurs, die deel uitmaken van een exclusief netwerk dat de Universiteit Leiden een warm hart toedraagt. Deze donateurs verstrekken structurele steun aan onderwijs en wetenschap door een bepaald bedrag te schenken in maximaal vijf jaarlijkse termijnen.
Lees meer: Sleuteldragers