Skip Navigation LinksHome Fondsen Archeologie Prof.dr. A.W. Byvanck Fonds

Prof.dr. A.W. Byvanck Fonds

Het Prof.dr. A.W. Byvanck Fonds is een speciaal fonds van het Leids Universiteits Fonds ter bevordering van archeologisch en kunsthistorisch onderzoek in binnen- en buitenland. Het Fonds is in 2003 opgericht door Jonkvrouwe dr. Lili Quarles van Ufford ter nagedachtenis aan haar man, prof.dr. A.W. Byvanck. Prof.dr. Byvanck was van 1922 tot 1954 hoogleraar in Leiden in de archeologie en oude geschiedenis. Het betreft een legaat van € 1,7 miljoen. Subsidies variëren van € 5.000 tot maximaal € 15.000 per ingewilligde aanvraag.

Doel

Het Prof.dr. A.W. Byvanck Fonds bevordert Nederlands archeologisch en kunsthistorisch onderzoek in binnen- en buitenland en ondersteunt het Bulletin Antieke Beschaving (BABESCH).

Aanvragen


Zie: Subsidies voor wetenschappelijke projecten

Voorafgaand aan de inhoudelijke beoordeling van uw aanvraag wordt deze aan de volgende criteria getoetst:

  • Projecten dienen een zelfstandig karakter te hebben, met een eigen, herkenbare doelstelling, en op het gebied van onderwijs of onderzoek te liggen.
  • Het project moet op het terrein van de archeologie en/of kunsthistorie liggen. De voorkeur van het Fonds gaat daarbij uit naar projecten die het Mediterrane gebied betreffen;

De Commissie Wetenschappelijke Bestedingen (CWB) beslist over besteding.

Een overzicht van projecten die in voorgaande jaren subsidie hebben ontvangen vindt u bij Toekenningen.

Prof.dr. A.W. Byvanck Fonds
Prof.dr. Peter Akkermans presenteert zijn project tijdens een bijeenkomst in het kader van het Byvanck Fonds op 19 november 2013.
Prof.dr. Peter Akkermans presenteert zijn project tijdens een bijeenkomst in het kader van het Byvanck Fonds op 19 november 2013.
Prof.dr. Peter Akkermans presenteert zijn project tijdens een bijeenkomst in het kader van het Byvanck Fonds op 19 november 2013.Bijeenkomst in het kader van het Byvanck Fonds op 19 november 2013.Kim van Liefferinge, MA, winnares van de BABESCH-Byvanck Award 2013. Op 19 november 2013 presenteerde Van Liefferinge haar project tijdens een bijeenkomst in het kader van het Byvanck Fonds.
 

Subsidies voor wetenschappers

Als wetenschapper verbonden aan de Universiteit Leiden kunt u bij het LUF subsidie aanvragen.
Lees meer: Subsidies