Skip Navigation LinksHome Alumni Sleuteldragers Museumnacht

Museumnacht Leiden: 28 mei 2016

Met veel plezier ontvingen wij op 28 mei een grote groep enthousiaste Sleuteldragers en Leden voor het Leven voor een ontvangst tijdens de Leidse Museumnacht.

Museumnacht met Sleuteldragers

Prof. dr. Kitty Zijlmans sprak tijdens een inspirerende ‘warming up’ over Voorbij het Kijken. Musea beschouwen museumbezoekers steeds minder als een pure toeschouwers: bezoekers brengen ook iets mee, zij zijn geen blanco blad. Men is van mening dat er wel degelijk sprake is van interactie tussen de kunst en de bezoeker. De kijker legt verbanden en associeert. Alle aanwezigen werden aangespoord om vooral bewust te KIJKEN en zich te realiseren dat wat men ziet misschien iets is wat het museum of de kunstenaar ons zo wil laten zien, maar wat zien wij zelf?

Museumnacht met Sleuteldragers

Na een borrel met happen ging iedereen op eigen gelegenheid of gezamenlijk op pad om de De Nacht van het Mysterie in te duiken. Het was moeilijk kiezen uit het bijzonder mooie programma in de prachtig verlichte straten in Leiden, maar we hebben enthousiaste verhalen gehoord over een grappige workshop gebarentaal in Volkenkunde, prachtige Japanse horrorstories in het Sieboldhuis, charmante studentrondleidingen in de Oude Sterrewacht, boottochtjes en de lekkerste, biologische frietjes! Bent u er volgend jaar ook bij? 

Sleuteldrager worden

Wilt u meer informatie over Sleuteldrager worden, dan kunt u contact opnemen met Juliette Nieuwland via Sleuteldrager@luf.leidenuniv.nl of telefonisch: 071‑5130503.

Museumnacht 28 mei 2016
LUF - Museumnacht LR-49.jpg
LUF - Museumnacht LR-1.jpgLUF - Museumnacht LR-4.jpgLUF - Museumnacht LR-6.jpgLUF - Museumnacht LR-11.jpg
LUF - Museumnacht LR-12.jpgLUF - Museumnacht LR-15.jpgLUF - Museumnacht LR-18.jpgLUF - Museumnacht LR-21.jpg
LUF - Museumnacht LR-23.jpgLUF - Museumnacht LR-24.jpgLUF - Museumnacht LR-27.jpgLUF - Museumnacht LR-32.jpg
LUF - Museumnacht LR-35.jpgLUF - Museumnacht LR-37.jpgLUF - Museumnacht LR-39.jpgLUF - Museumnacht LR-41.jpg
LUF - Museumnacht LR-43.jpgLUF - Museumnacht LR-45.jpgLUF - Museumnacht LR-48.jpgLUF - Museumnacht LR-49.jpg
 

Activiteiten voor Sleuteldragers

- Maandag 4 september: Opening academisch jaar

- Vrijdag 6 oktober: Sleuteldragersdiner

Sleuteldragers

Sleuteldragers vormen een hecht netwerk van betrokken alumni, die de Universiteit Leiden een warm hart toedragen. Sleuteldragers dragen bij aan vernieuwende wetenschappelijke onderzoeks- en onderwijs- projecten door gedurende minimaal 5 jaar een bedrag van tenminste € 500 jaarlijks te schenken middels een periodieke schenkingsovereenkomst.
Lees meer: Sleuteldragers