Skip Navigation LinksHome Fondsen Algemeen Dr. A.M. Blok Fonds

Dr. A.M. Blok Fonds

Het Dr. A.M. Blok Fonds is opgericht uit de nalatenschap van mevrouw mr. Marianne van Silfhout-Blok, overleden op 3 oktober 2000. Het fonds is genoemd naar haar vader, dr. A.M. Blok, die in Leiden medicijnen studeerde van 1918 tot 1926. Hij promoveerde in 1931, waarna hij zich vestigde als zenuwarts in Den Haag. Twee van zijn kinderen, genoemde mevr. B.M.N. van Silfhout-Blok en dr. A.P.R. Blok zijn eveneens Leidse alumni. Dr. A.M. Blok overleed jong, op 45-jarige leeftijd, in 1945.

Doel

Elk jaar wordt een geschikte en begaafde Leidse student door dit fonds in staat gesteld om zijn of haar studie voort te zetten of wetenschappelijk onderzoek te doen aan de Queen’s University in Kingston, Ontario, Canada.

Aanvraag en behandeling

Mw. G. Eksen
Expertisecentrum SOZ, SOZ International Relations
Tel. 071 527 17 85
E-mail: studyabroad@sea.leidenunv.nl

Het bestuur van het Leids Universiteits Fonds beslist, op voordracht van de Universiteit Leiden, over de besteding van de middelen.

 

Subsidies voor studenten

Studenten van de Universiteit Leiden kunnen bij het LUF verschillende subsidies aanvragen: CASSA-subsidie (voor studentenactiviteiten), LISF-subsidie (voor individuele buitenlandprojecten) en specifieke studentensubsidies vanuit enkele Fondsen op Naam.

Lees meer:
Subsidies voor studenten