Leidse Universitaire Scriptieprijzen 2018

Tijdens de dies voor alumni op zaterdag 10 februari jl. werden de jaarlijkse Leidse Universitaire Scriptieprijzen uitgereikt. Deze prijzen worden mogelijk gemaakt door het Fonds Minerva Reünisten Jaar 1957/1961/1965, ondergebracht bij het Leids Universiteits Fonds (LUF). De universiteit en het LUF zijn de Minerva-reünisten zeer erkentelijk voor hun giften aan het fonds.

De beoordelingscommissie bestond dit jaar uit leden van de Commissie Wetenschappelijke Bestedingen (CWB) plus twee reünisten uit 1965, de heren Leonard Blussé van Oud Alblas en Jos van Roosmalen. 

Geen gemakkelijke keus
Ieder jaar mag elke faculteit één scriptie voordragen voor de Scriptieprijzen. Net als eerdere jaren waren de scripties van zeer uiteenlopende aard. Van een fraai boekwerk vol met illustraties tot een puur wetenschappelijk verslag van onderzoeksresultaten. In al hun verschillen waren de scripties stuk voor stuk interessant om te lezen, ook door de onderwerpkeuze en de verrassende diepgang. De auteurs zijn allen masterstudenten die tot de top behoren en ongetwijfeld een mooie toekomst tegemoet gaan. 

Louise Verboeket

Diegene die er uiteindelijk met de eerste prijs vandoor ging was Louise Verboeket (Rechtsgeleerdheid) met haar scriptie over Publieke prijsvragen. De jury was verrast door het onderwerp, haar benadering daarvan en de bevindingen: juridische kaders die ontbreken en daarmee het belang ervan onderstrepend. Van harte gefeliciteerd, Louise!

Eervolle vermelding
De jury benadrukt dat ook de winnaars van de tweede en de derde prijs, alsmede de andere genomineerden, fraaie en indrukwekkende scripties hebben geschreven. Meer over het werk van de overige prijwinnaars –Vincent Bakker en Wytze Stellingwerf – vindt u op deze pagina. Eervolle vermeldingen zijn er voor Julie Kwak (LUMC), Jurgen Rinkel (GW) en Bianca Suur (W&N). 

De foto's van de dies voor alumni, waaronder de uitreiking van de Scriptieprijzen, zijn terug te vinden in ons online album