Skip Navigation LinksHome Subsidies Wetenschappelijke projecten

Subsidies voor wetenschappelijke projecten

Het LUF beheert een aantal Fondsen op Naam waarvoor eens per jaar een subsidieronde wordt georganiseerd. Deze fondsen subsidiëren bijzondere wetenschappelijke onderzoeks- en onderwijsprojecten van onderzoekers van de Universiteit Leiden, vaak op een specfiek omschreven wetenschapsgebied. Het gaat in beginsel om subsidies tussen de € 5.000 en € 25.000.

Hier vindt u het overzicht van de in 2018 toegekende projecten.

Projectsubsidies 2019
De 2019-projectsubsidieronde (onderzoeks- en onderwijsprojecten) begint met een uitnodiging in november 2018 met als deadline voor de aanvragen begin februari 2019. Voor toekenning van onderzoeksprojecten komen alleen wetenschappers in aanmerking die niet langer dan vijf jaar geleden zijn gepromoveerd, dus in 2014 of recenter. De beschikbare fondsen en de precieze voorwaarden zullen hier op de website verschijnen.

 

Actuele uitslag CWB-vergadering

Heeft u subsidie aangevraagd voor de organisatie van een congres, deelname aan een buitenlands congres of een studieverblijf? Bekijk dan de uitslag van de meest recente CWB-vergadering.

Subsidies voor studenten

Studenten van de Universiteit Leiden kunnen bij het LUF verschillende subsidies aanvragen: CASSA-subsidie (voor studentenactiviteiten), LISF-subsidie (voor individuele buitenlandprojecten) en specifieke studentensubsidies vanuit enkele Fondsen op Naam.

Lees meer:
Subsidies voor studenten