Leids Universiteits Fonds.

nl en

Sleuteldragersevenement Den Haag

Datum
vrijdag 17 mei 2019
Tijd
Bezoekadres
Wijnhaven
Turfmarkt 99
2511 DP The Hague
Zaal
3.48

Op het eerste Sleuteldragersevenement van dit jaar vertellen een student, onderzoeker en hoogleraar wat zij – met dank aan de donateurs van het LUF – hebben ontdekt, onderzocht en bereikt. Alvorens u in de collegebanken plaatsneemt voor de sprekers van deze middag, opent de decaan van rechten Joanne van der Leun de bijeenkomst met een woord van welkom en dank aan ons hechte netwerk van betrokken alumni. 

Tim Rietbergen, dr. Monique Jongbloed en prof.dr. Wim Voermans

Een nieuwe soort ontdekt

Het Museum of Natural History in New York koopt op jouw aanraden een miljoenen jaren oud vleermuizenfossiel aan. Het overkwam biologiestudent Tim Rietbergen. Hij had een sterk vermoeden dat de vleermuis wel eens een compleet nieuwe soort kon zijn. Met steun van het LUF reisde hij af naar de Verenigde Staten om dit zelf te onderzoeken.

“Goede kennisoverdracht is cruciaal voor het begrip van de situatie en zorgt bij de patiënt voor minder angst en onzekerheid.”

Duidelijkheid in 3D voor hartpatiënten

Dichter bij huis, in het LUMC, werkte dr. Monique Jongbloed aan 3D-modellen van diverse hartafwijkingen. De patiënt heeft hiermee letterlijk een model van zijn of haar hartziekte in handen. Een model waarmee de (kinder)cardioloog precies kan uitleggen wat er aan de hand is, maar ook hoe de behandeling er verder uitziet. 

Succesvol ingepakt

Tot slot vertelt prof.dr. Wim Voermans over zijn lopende onderzoek naar verpakkingsbeleid. Er gebeurt momenteel van alles op dit vlak. Zo gingen de EU-staten recent akkoord met een verbod op plastic wegwerpproducten zoals rietjes, bestek en roerstaafjes. Maar wat werkt nu het best voor economie én milieu?

In zijn hoedanigheid als hoogleraar Staats- en Bestuursrecht blikt professor Voermans vooruit op de verkiezingen voor het Europees Parlement eind mei. 

Programma
15.30 - 16.00 uur: Inloop met koffie en thee
16.00 - 17.30 uur: Inhoudelijk programma
17.30 - 18.30 uur: Afsluitende borrel in het Wijnhaven Café

Meer info en aanmelden

Dit evenement wordt speciaal voor onze Sleuteldragers en speciaal begunstigers georganiseerd. 

Datum Vrijdag 17 mei 2019
Tijd 16.00 - 17.30 uur
Locatie  Wijnhaven, Campus Den Haag
Voor wie? Sleuteldragers en speciaal begunstigers
Aanmelden sleuteldragers@LUF.leidenuniv.nl

Al onze Sleuteldragers en speciaal begunstigers ontvangen een persoonlijke uitnodiging per e-mail. Heeft u die van u gemist of wilt u Sleuteldrager worden? Neem dan contact op via sleuteldragers@LUF.leidenuniv.nl of 071 513 05 03.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie