Leids Universiteits Fonds.

nl en

Sleuteldragersevenement LUF Collegetour

Datum
vrijdag 9 oktober 2020
Tijd
Bezoekadres
Academiegebouw
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden
Zaal
Groot Auditorium

Update 2 oktober 2020: Helaas kan dit evenement vanwege de nieuwe coronamaatregelen geen doorgang vinden. Hopelijk wordt er in het nieuwe jaar weer meer mogelijk en kunnen we u alsnog verwelkomen bij de LUF Collegetour. Alle deelnemers hebben per e-mail een uitnodiging ontvangen voor een alternatief online event getiteld 'In gesprek met een jonge wetenschapper'. 

Wat is de waarde van wetenschap in tijden van een pandemie? Met deze vraag als vertrekpunt gaan onze gasten een boeiende middag tegemoet in het Groot Auditorium van het Academiegebouw. Onder leiding van bevlogen dagvoorzitter Eveline van Rijswijk, presentator en politiek historicus, kunt u komen luisteren naar, en vragen stellen aan, drie Leidse onderzoekers met een bijzonder verhaal. 

De eerste spreker is Coen van Hasselt. Hij zoekt als farmacoloog naar nieuwe manieren om antibiotica-resistentie te bestrijden. Coen wordt gevolgd door professor Eric Snijder, moleculair viroloog bij het Leids Universitair Medisch Centrum. Met een team van wetenschappers werkt hij momenteel hard aan de ontwikkeling van antivirale geneesmiddelen om het coronavirus een halt toe te roepen. U heeft zijn naam wellicht al eens voorbij zien komen, als expert in De Volkskrant of aan tafel bij Op1. Onze slotspreker is hoogleraar gezondheidspsychologie Andrea Evers. Ook zij zal, vanuit haar professionele expertise, ingaan op de waarde van wetenschap in tijden van een pandemie.

Wat wilt u weten?

Heeft u een vraag voor een van de wetenschappers? Stel deze dan live tijdens het evenement of deel uw vraag van tevoren op het digitale aanmeldformulier. 

Meer info en aanmelden

U kunt zich aanmelden voor het fysieke evenement of de livestream (live uitzending van het evenement).

Datum Vrijdag 9 oktober 2020
Tijd 16.30 uur: Verzamelen in Oude UB voor een kopje soep 
17.30 - 18.30 uur: Collegetour
Borrel na afloop in de Oude UB
Locatie  Groot Auditorium (academiegebouw)* of online
Voor wie? Sleuteldragers en speciaal begunstigers
Aanmelden

Aanmeldformulier fysieke aanwezigheid 
Aanmeldformulier livestream
(Aanmelden kan tot 11 september)

* In verband met de coronamaatregelen is er plek voor vijftig gasten in het Groot Auditorium. 

Al onze Sleuteldragers en speciaal begunstigers ontvangen een persoonlijke uitnodiging per e-mail. Heeft u die van u gemist of wilt u Sleuteldrager worden? Neem dan contact op via sleuteldragers@LUF.leidenuniv.nl of 071 513 05 03.

Deze website maakt gebruik van cookies.