Logo Leids Universiteits Fonds

nl en

Cleveringabijeenkomsten 2021

Datum
vrijdag 26 november 2021
Bezoekadres
Diverse locaties

Rond 26 november vinden de Cleveringabijeenkomsten voor Leidse alumni weer plaats op meer dan 20 locaties wereldwijd. De bijeenkomsten worden georganiseerd door het Leids Universiteits Fonds (LUF), in samenwerking met regionale comités, om de protestrede van professor Cleveringa te gedenken. Op 26 november 1940 hield hij een vlammend betoog tegen het ontslag van zijn Joodse collega’s, de hoogleraren Meijers en David. Met de Cleveringabijeenkomsten staan Leidse alumni, ieder jaar, samen stil bij deze moedige protestrede.

De lezingen in Leiden en Utrecht zijn behalve in de zaal ook online te volgen, zodat nog meer alumni kunnen aanschuiven.

Prof.dr. Meta Roestenberg, spreker Amsterdam

Van Haarlem tot Harderwijk

Over heel de wereld laten Leidse wetenschappers hun licht schijnen over actuele onderwerpen. Zo staat professor Carel Stolker in Den Haag stil bij de vraag of de academische vrijheid in gevaar is en houdt hoogleraar Meta Roestenberg in Amsterdam een lezing getiteld 'Ongelijkheid anno 2021: vaccinontwikkeling en -distributie'. 

En volgt u ook met interesse de ontwikkelingen rondom Noord-Korea? Dan heeft u zeker onze hoogleraar Remco Breuker wel eens voorbij horen komen op radio of tv. Deze expert in zijn vakgebied verwelkomt u graag bij de lezing in Hilversum waar hij zijn kennis zal delen over de geschiedenis van Noordoost-Azië en hedendaagse Noord-Koreaanse aangelegenheden.

In Europa en daarbuiten

Ook aan onze vele alumni in het buitenland is gedacht. Woont u wellicht in de buurt van Nice? Zaterdag 13 november spreekt professor Rob de Wijk over 'De slag om Europa: hoe China en Rusland ons continent uit elkaar spelen'. In Rabat neemt professor Marethe de Jong u mee in de opvoeding van kinderen met ontwikkelingsstoornissen en het belang van mondiale geestelijke gezondheid. Professor Kees Schuyt, de biograaf van Rudolph Cleveringa, reist af naar München waar hij samen met zijn toehoorders op zoek gaat naar de betekenis van moed. Op deze, en vele andere locaties, verwelkomen wij u graag op of rond 26 november.

Meer info en aanmelden

Datum Rond 26 november 2021
Locatie Over heel de wereld
Voor wie? Alumni van de Universiteit Leiden & andere belangstellenden
Aanmelden

Alumni en andere belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om een of meer van de Cleveringabijeenkomsten bij te wonen. Introducés zijn ook van harte welkom. Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op via cleveringa@LUF.leidenuniv.nl of 071 513 0503. 

Deze website maakt gebruik van cookies.