Logo Leids Universiteits Fonds

nl en

Bijeenkomst nalaten

Datum
donderdag 8 september 2022
Tijd
Bezoekadres
Academiegebouw
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden
Zaal
Faculty Club

‘Er zijn nog steeds mensen die niet kunnen studeren als er geen passende beurs voor ze beschikbaar is. Ik draag er graag aan bij dat studenten, net als ik, de kans krijgen zich te ontwikkelen.’ Elly van Dongen, zelf de eerste in haar familie die (dankzij een beurs) kon gaan studeren in Leiden, bepaalt nu dat haar nalatenschap voor studiebeurzen zal worden gebruikt. 'Het geeft mij een goed gevoel dat het nu in mijn testament is vastgelegd.'

​​​​​​​Voortleven in de wetenschap

Heeft u wel eens nagedacht over nalaten aan de universiteit? Omdat niet al het wetenschappelijk onderwijs en onderzoek wordt gefinancierd door de overheid, zijn bijdragen van schenkers onmisbaar. Door het Leids Universiteits Fonds op te nemen in uw testament kunnen studenten en wetenschappers ook in de toekomst bijdragen aan een betere wereld.

U laat uw idealen voortleven door een goed doel op te nemen in uw testament. Hoe legt u uw wensen vast? Wat is het verschil tussen een legaat en een erfstelling? Wat zijn de voordelen van nalaten aan een goed doel? We nodigen u graag uit voor een speciale bijeenkomst over nalaten waar onder anderen notaris Sylvia van Dorp al uw vragen zal beantwoorden. 

Datum Donderdag 8 september 2022
Tijd

10.30 uur: Inloop
11.00 tot 13.00 uur

Locatie Faculty Club (inclusief lunch)
Voor wie? Een ieder die geïnteresseerd is in het onderwerp nalaten
Aanmelden (geheel vrijblijvend)  Naar het aanmeldformulier 
Prof.dr. Stijn Bussels

Deze middag bieden we u niet alleen praktische informatie, maar kunt u ook komen luisteren naar twee inspirerende onderzoekers: Stijn Bussels, hoogleraar Kunstgeschiedenis en dr. Liesbeth Winter, internist-endocrinoloog bij het LUMC.

De trots van een stad

Prof.dr. Bussels zal onder meer spreken over het onderwerp van zijn boek 'The Amsterdam Town Hall in Words and Images: Constructing Wonders'. Het indrukwekkende gebouw uit 1655 is ongetwijfeld het bekendste monument van de Nederlandse Gouden Eeuw. Welke rol speelde dit voormalige stadhuis, met zijn Classicistische façade, de horror van de sculpturen in de Vierschaar en de pracht van de enorme Burgerzaal, in de geschiedenis van de stad, het land en Europa? 

Dr. Liesbeth Winter

Nare bijwerking

Dr. Winter doet − met een LUF-subsidie − onderzoek naar een hele nare bijwerking van medicijnen die worden gebruikt bij ontstekingsziekten, zoals reuma, en na orgaantransplantaties, om afstoting te voorkomen. Deze zogenaamde glucocorticoiden – synthetische hormonen – zijn noodzakelijk, maar leiden vaak tot ernstige botontkalking. Denk hierbij aan heupfracturen en ingezakte wervels. Kunnen we dit voorkomen?

Voorzitter van het College van Bestuur Annetje Ottow vertelt u graag meer over het belang van steun voor innovatief, excellent en onafhankelijk onderwijs en onderzoek. Wilt u een gast meenemen? Geef uw introducé dan op via het aanmeldformulier. 

Meer weten?

Wilt u nu al meer weten over nalaten aan de universiteit, vraag dan geheel vrijblijvend onze brochure aan bij relatiemanager Liesbeth van Biezen via dit formulier. Wij sturen de brochure – waarin u onder andere meer leest over alumna Elly van Dongen – dan naar u toe. 

Deze website maakt gebruik van cookies.