Leiden University Fund

nl en

Bijeenkomst nalaten

Datum
donderdag 8 september 2022
Tijd
Bezoekadres
Academiegebouw
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden
Zaal
Faculty Club

‘Er zijn nog steeds mensen die niet kunnen studeren als er geen passende beurs voor ze beschikbaar is. Ik draag er graag aan bij dat studenten, net als ik, de kans krijgen zich te ontwikkelen.’ Elly van Dongen, zelf de eerste in haar familie die (dankzij een beurs) kon gaan studeren in Leiden, bepaalt nu dat haar nalatenschap voor studiebeurzen zal worden gebruikt. 'Het geeft mij een goed gevoel dat het nu in mijn testament is vastgelegd.'

​​​​​​​Voortleven in de wetenschap

Heeft u wel eens nagedacht over nalaten aan de universiteit? Omdat niet al het wetenschappelijk onderwijs en onderzoek wordt gefinancierd door de overheid, zijn bijdragen van schenkers onmisbaar. Door het Leids Universiteits Fonds op te nemen in uw testament kunnen studenten en wetenschappers ook in de toekomst bijdragen aan een betere wereld.

U laat uw idealen voortleven door een goed doel op te nemen in uw testament. Hoe legt u uw wensen vast? Wat is het verschil tussen een legaat en een erfstelling? Wat zijn de voordelen van nalaten aan een goed doel? We nodigen u graag uit voor een speciale bijeenkomst over nalaten. 

Datum Donderdag 8 september 2022
Tijd 11.00 tot 13.00 uur
Locatie Faculty Club (inclusief lunch)
Voor wie? Een ieder die geïnteresseerd is in het onderwerp nalaten
Aanmelden (geheel vrijblijvend)  Naar het aanmeldformulier 

Deze middag bieden we u niet alleen praktische informatie, maar kunt u ook komen luisteren naar twee inspirerende onderzoekers: Stijn Bussels, hoogleraar Kunstgeschiedenis, en Rob de Wijk, hoogleraar Internationale betrekkingen. Voorzitter van het College van Bestuur Annetje Ottow vertelt u graag meer over het belang van steun voor innovatief, excellent en onafhankelijk onderwijs en onderzoek. Wilt u een gast meenemen? Geef uw introducé dan op via het aanmeldformulier. 

Meer weten?

Wilt u nu al meer weten over nalaten aan de universiteit, vraag dan geheel vrijblijvend onze brochure aan bij relatiemanager Liesbeth van Biezen via dit formulier. Wij sturen de brochure – waarin u onder andere meer leest over alumna Elly van Dongen – dan naar u toe. 

Deze website maakt gebruik van cookies.