Logo Leids Universiteits Fonds

nl en

Digitalisering van Mercian Dialect Analysis in Beowulf

Begin juli vloog Berber Bossenbroek naar Leeds, Engeland, voor het International Medieval Congress (IMC). De IMC is de grootste bijeenkomst voor mediëvisten ter wereld, elk jaar in juli vliegen zo’n 2500 mediëvisten er naar toe.

Als beginnend onderzoeker is het erg belangrijk om eigen onderzoek kenbaar te maken en een netwerk te vergaren; en waar dit beter te doen dan op de IMC? Berber mocht zelf presenteren over “Reconstructing Memory: Digitising Mercian Dialect Analysis in Beowulf”, een onderzoek naar het digitaliseren van Oudengelse dialecten en een daaruit voortvloeiende software. Wat het nog meer bijzonder maakt: komend academisch jaar begin ze aan het derde jaar van haar bachelor Engelse taal en cultuur, waar ze zich hoopt te specialiseren in het Oudengels. 

"Wat ik uit de IMC hoopte te halen is precies wat ik gekregen heb; een uitgebreider netwerk, ervaring met presenteren en allerlei nieuwe kennis."

"Niet alleen heb ik veel academici ontmoet, maar ook mensen die betrokken zijn bij de academische wereld, zoals uitgevers. Ik heb ook aardig wat Twitter-contacten kunnen leggen, wat uiteraard erg nuttig is om laagdrempelig nieuws over mijn onderzoek te kunnen verspreiden. Daarnaast is de ervaring van presenteren op een danig grote conferentie uiteraard fantastisch; niet alleen staat het goed op mijn CV, het is ook een persoonlijke mijlpaal waar ik later zeker nog met veel trots op terug zal kunnen kijken." aldus Berber. 

De reis naar Leeds is daarmee zeer zeker geslaagd. Berber: "Ik heb er veel van opgestoken en bovendien immens veel genoten. Zonder de financiële hulp van het LUF zou ik deze reis niet hebben kunnen maken". Maar ook dr. Thijs Porck, die haar geholpen heeft met de beursaanvraag, presentatie en vele andere voorbereidingen, wilde ze graag bedanken. "Al met al was het een fantastische week, waarin de studie van de middeleeuwen wederom haar veelzijdigheid heeft getoond, en mij ontzettend veel zin heeft gegeven om in dit prachtige vakgebied aan de slag te blijven.", volgens Berber. 

Deze website maakt gebruik van cookies.