Logo Leids Universiteits Fonds

nl en

PraatErover! wint LUF RAP prijs

Stichting PraatErover! heeft de LUF Relatiebevorderende Activiteiten Prijs (LUF RAP) gewonnen. Deze prijs, waaraan een geldbedrag van 5000 euro is verbonden, is bedoeld voor een initiatief, georganiseerd door studenten van de Universiteit Leiden, dat verbindend werkt binnen de academische gemeenschap.

De eerste prijs

PraatErover! heeft als missie om jongvolwassenen laagdrempelige, gratis psychologische hulpverlening te bieden. Het begon in oktober 2022 met de eerste counselor op L.V.V.S Augustinus. Komend jaar stelt PraatErover! deze dienst beschikbaar aan 16.000 studenten in Leiden. Dit zijn alle leden van de verenigingen verbonden aan de PKvV. Ook wordt er in 2024 uitgebreid naar de studentensteden Delft en Rotterdam.

De stichting won de eerste prijs omdat PraatErover! ingaat op een relevant en actueel thema voor studenten.

Tweede en derde prijs

Het Glibberbal, georganiseerd door L.V.V.S. Augustinus, is een Leidse versie van het televisieprogramma ‘Ter Land, ter zee en in de lucht’. Hoewel het een wat minder serieus karakter heeft, kwamen bij eerdere edities veel mensen - van diverse leeftijden - van binnen en buiten Leiden op het evenement af. Het Glibberbal is voor het LUF dan ook een mooie samenwerking waar veel zichtbaarheid kan worden gecreëerd.

Tot slot, de lustrumeditie van Festival de Fusie georganiseerd door A.L.S.V. Quintus, een cultuur- en muziekfestival dat opkomende artiesten een podium biedt, zowel voor kunst als muziek, en oogt op samenwerkingen met non-profitorganisaties zoals de Voedselbank, Warchild en Amnesty.

Deze website maakt gebruik van cookies.