Logo Leids Universiteits Fonds

nl en

LUF Collegetour

Datum
dinsdag 30 augustus 2022
Tijd
Bezoekadres
Academiegebouw
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden
Zaal
Telders Auditorium

Hoe versnellen we de energietransitie? Hoe komen we uit de stikstofcrisis? En hoe zorg je er voor dat dit energie- en stikstofbeleid niet alleen effectief maar ook rechtvaardig is? 

Tijdens deze speciale LUF Collegetour gaat Eveline van Rijswijk − samen met u − in gesprek met hoogleraren Eefje Cuppen en Jan Willem Erisman. Aan de hand van voorbeelden uit de praktijk, zoals de Living Labs waar ze bij betrokken zijn, schetsen ze de kansen en uitdagingen bij het oplossen van deze belangrijke vraagstukken. 

Eefje Cuppen, Jan Willem Erisman en Eveline van Rijswijk

Prof.dr.ir. Eefje Cuppen en prof.dr.ir. Jan Willem Erisman houden zich beiden als hoogleraar bezig met het thema duurzaamheid. Professor Cuppen vanuit het perspectief van bestuur en beleid en professor Erisman vliegt de problematiek aan vanuit een milieutechnisch oogpunt. Laatstgenoemde heeft u wellicht al eens voorbij zien komen, als stikstofexpert bij RTL Nieuws, in een expertdebat van de Tweede Kamer of in het NRC. Professor Cuppen heeft de leiding over een consortium dat recent een belangrijke subsidie heeft gekregen voor een onderzoeksproject naar de sociale, maatschappelijke en technische aspecten van de energietransitie.

Heeft u een vraag voor een van de wetenschappers? Stel deze dan live tijdens het evenement of deel uw vraag van tevoren op het aanmeldformulier. 

Over uw presentator

Eveline van Rijswijk is presentator, theatermaker, columnist, spreker, wetenschapscommunicator en politiek historicus. Ze presenteerde onder meer het wetenschaps- en geschiedenisprogramma Focus, schopte het in de zomer van 2019 tot de finaleweek van De Slimste Mens en heeft sinds najaar 2021 een taalcolumn in het radioprogramma Spraakmakers.

Meer info en aanmelden

Datum Dinsdag 30 augustus 2022
Tijd 17.00 uur: Inloop receptiekamer
17.45 - 18.45 uur: Collegetour in Telders Auditorium
Borrel na afloop in de Faculty Club
Locatie  Telders Auditorium (Academiegebouw)
Voor wie?

Donateurs van het Leids Universiteits Fonds

Aanmelden

- Aanmeldformulier voor donateurs 

Aanmeldformulier voor Sleuteldragers

Heeft u vragen? Neem dan contact op via info@luf.leidenuniv.nl of 071 513 05 03.

Liveable Planet - Sustainable Futures

In 2020 zijn acht universiteitsbrede stimuleringsprogramma’s van start gegaan. Ze zijn gericht op versterking van interdisciplinaire samenwerking en sluiten bovendien aan bij actuele maatschappelijke vraagstukken en agenda’s, zoals de duurzame ontwikkelingsdoelen van de VN. Beide LUF Collegetourgasten leveren met hun werk een bijdrage aan het stimuleringsprogramma Liveable Planet - Sustainable Futures

Foto Eveline van Rijswijk: Anne van Zantwijk Fotografie

Deze website maakt gebruik van cookies.