Logo Leids Universiteits Fonds

nl en

Sleuteldragersdiner 2024

Datum
vrijdag 11 oktober 2024
Tijd
Bezoekadres
Rijksmuseum van Oudheden
Rapenburg 28
2311 EW Leiden

Het is ons een groot genoegen u uit te nodigen voor het Sleuteldragersdiner op vrijdag 11 oktober 2024 in het Rijksmuseum van Oudheden. Vier met ons de wetenschap, geniet in goed gezelschap van een heerlijk driegangendiner en laat u terugvoeren in de tijd voor een frisse blik op het heden.

Vernieuwing als traditie

Ontelbare portretten uit de zeventiende-eeuwse Republiek tonen trotse burgers die, dankzij een uitstekende zin voor ondernemerschap, opklommen naar de top van de samenleving. Ze slaagden erin hun eigen staatsstructuur, godsdienst, kunst, economisch bestel en zelfs landschap te creëren. Hoogleraar Kunstgeschiedenis Stijn Bussels belicht – aan de hand van schilderijen, sculpturen, prenten en pamfletten – hoe het idee van de self-made man in die tijd vorm kreeg, wat de ontegenzeggelijke keerzijde is en hoe het denkbeeld van de maakbare wereld tot op de dag van vandaag voortleeft.

Uw gastvrouw deze avond is Leids alumnus Imme Laseur. Zij gaat in gesprek met bestuursvoorzitter Aletta Stas-Bax en hoogleraar Lenneke Alink over de laatste ontwikkelingen bij het LUF, de speciale 450-campagne en de uitdagingen voor de wetenschap aan de vooravond van grote bezuinigingen. 

De tijd vooruit

In 2025 vieren we met trots 450 jaar Universiteit Leiden. Deze bijzondere mijlpaal laten wij als Leids Universiteits Fonds natuurlijk niet ongemerkt voorbijgaan. Op het Sleuteldragersdiner deelt Annetje Ottow, voorzitter van het College van Bestuur, alvast een voorproefje van wat u kunt verwachten.

Datum Vrijdag 11 oktober 2024
Tijd

18.00 - 22.30 uur

Locatie

Borrel in de Oude UB
Diner in Rijksmuseum van Oudheden

Voor wie? Sleuteldragers en speciaal begunstigers*

Onze Sleuteldragers en speciaal begunstigers ontvangen een persoonlijke uitnodiging per post. Wilt u ook bij het diner aanwezig zijn, maar bent u nog geen Sleuteldrager? Neem dan contact op via sleuteldragers@luf.leidenuniv.nl of 071 513 05 03.

*Houdt u er rekening mee dat de Tempelzaal van het Rijksmuseum van Oudheden plaats biedt aan een beperkt aantal gasten. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.