Leiden University Fund

nl en

LUF-Boerhaaveleerstoel

De LUF-Boerhaaveleerstoel maakt gasthoogleraarschappen mogelijk voor eminente en gezaghebbende geleerden, bij voorkeur uit het buitenland, die een bepaald gebied van onderzoek en onderwijs binnen het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) kunnen stimuleren.

De gasthoogleraar wordt in de korte periode van het verblijf in Leiden maximaal ingezet voor onderwijs- en onderzoeksdoeleinden binnen het LUMC. De LUF-Boerhaavehoogleraar houdt, meestal aan het begin van de verblijfsperiode, een openbare voordracht in het LUMC. Voorafgaande aan deze Boerhaavelezing krijgt de hoogleraar een oorkonde en een Boerhaavepenning uitgereikt.

In de afgelopen jaren hebben vooraanstaande geleerden van over de hele wereld zitting genomen op de LUF-Boerhaaveleerstoel en zo invloed uit kunnen oefenen op het onderzoek en onderwijs van het LUMC en de Universiteit Leiden.

Een nieuw tijdperk in biomedische echografie

Momenteel wordt de leerstoel bekleed door prof.dr. Mickael Tanter, gerenommeerd expert op het gebied van biomedische echografie en golffysica. Met zijn Boerhaavelezing getiteld 'A new era in Biomedical Ultrasound’ luidde hij in 2021 de start van zijn gasthoogleraarschap in. 

Deze website maakt gebruik van cookies.