Logo Leids Universiteits Fonds

nl en

Prijzen voor talentvolle studenten

Een uitmuntende scriptie, het meest indrukwekkende verslag of de beste onderzoeksvraag. Het LUF stimuleert ambitieuze studenten om alles uit zichzelf te halen.

Leidse Universitaire Scriptieprijzen

Sinds 2009 worden jaarlijks de Leidse Universitaire Scriptieprijzen uitgereikt. Deze prijzen worden mogelijk gemaakt door het Fonds Minerva Reünisten Jaren 1957/1961/1965/1973, ondergebracht bij het LUF en uitgereikt tijdens het diesfestival voor alumni door de voorzitter van het College van Bestuur.

Prijzen voor buitenlandprojecten

Jaarlijks gaan vele studenten met een subsidie van het LUF Internationaal StudieFonds (LISF) naar het buitenland. Na thuiskomst schrijven ze een verslag over wat zij geleerd, onderzocht en ontdekt hebben. Dit verslag dingt dan automatisch mee naar de LISF-prijs. De winnaar ontvangt niet alleen 1.000 euro, maar mag ook spreken op een Cleveringabijeenkomst in het buitenland.

Janneke Fruin-Helb Beurs

Deze beurs is ingesteld om excellente LISF-onderzoeksvoorstellen extra aandacht en financiële steun te geven. Kandidaten met een LISF-onderzoeksproject van zeer hoge kwaliteit en creativiteit komen in aanmerking voor de Janneke Fruin-Helb Beurs van 1.000 euro.

De beurs is vernoemd naar mevrouw drs. A.M. Fruin-Helb, voormalig directeur van het LUF (1989-2003) en mede-oprichter van het LUF Internationaal StudieFonds (LISF).

Schild-de Groen Fonds

Het Schild-de Groen Fonds heeft als doelstelling het steunen van wetenschappelijk onderzoek ter preventie en behandeling van alle voorkomende vormen van de ziekte kanker. Hiertoe stelt het Fonds op Naam jaarlijks drie studentenprijzen ter beschikking voor een publicatie of scriptie op het gebied van kankeronderzoek, te weten één van € 1.500,00, één van € 750,00 en één van € 500,00. 

Krijn Rietveld Memorial Innovation Award

Ter ere van Krijn Rietveld (1957 - 2018) stelden LUF en Royal DSM de Krijn Rietveld Memorial Innovation Award in om excellentie in innovatief onderzoek dat bijdraagt aan een duurzamere wereld te erkennen en belonen. Deze prestigieuze prijs bestaat uit een geldbedrag van € 10.000 en wordt jaarlijks uitgereikt voor de beste scriptie (MSc), proefschrift (PhD) of postdoc-onderzoek van de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen op het gebied van biowetenschappen in combinatie met datawetenschappen. 

Leiden Science Young Talent Award

Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de beste bachelorstudent van de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen en wordt mogelijk gemaakt door het Van Dishoeck Fonds, een fonds op naam bij het LUF. Meer over de prijs, winnaar en genomineerden leest u op de facultaire website

Deze website maakt gebruik van cookies.