Leids Universiteits Fonds.

nl en

Prijzen

Een uitmuntende scriptie, het meest indrukwekkende verslag of de beste onderzoeksvraag. Het LUF stimuleert ambitieuze studenten om alles uit zichzelf te halen.

Leidse Universitaire Scriptieprijzen

Tijdens de dies voor alumni worden de jaarlijkse Leidse Universitaire Scriptieprijzen uitgereikt. Deze prijzen worden mogelijk gemaakt door het Fonds Minerva Reünisten Jaar 1957/1961/1965, ondergebracht bij het LUF. 

Alle spelregels en voorwaarden rondom deze scriptieprijzen vindt u in het Reglement Leidse Universitaire Scriptieprijzen 2020. De inzendtermijn voor voordrachten vanuit de faculteiten sluit op 10 december 2019, waarna de uitreiking plaatsvindt op 15 februari 2020 tijdens de dies voor alumni.

Uitreiking Leidse Universitaire Scriptieprijzen 2018

Prijzen voor buitenlandprojecten

Jaarlijks gaan vele studenten met een subsidie van het LUF Internationaal StudieFonds (LISF) naar het buitenland. Na thuiskomst schrijven ze een verslag over wat zij geleerd, onderzocht en ontdekt hebben. Dit verslag dingt dan automatisch mee naar de LISF-prijs. De winnaar ontvangt niet alleen € 500, maar mag ook spreken op een Cleveringabijeenkomst in het buitenland.

Janneke Fruin-Helb Beurs

Deze beurs is ingesteld om excellente LISF-onderzoeksvoorstellen extra aandacht en financiële steun te geven. Kandidaten met een LISF-onderzoeksproject van zeer hoge kwaliteit en creativiteit komen in aanmerking voor de Janneke Fruin-Helb Beurs van maximaal € 2.250.

De beurs is vernoemd naar mevrouw drs. A.M. Fruin-Helb, voormalig directeur van het LUF (1989-2003) en mede-oprichter van het LUF Internationaal StudieFonds (LISF).

Schild-de Groen Fonds

Het Schild-de Groen Fonds heeft als doelstelling het steunen van wetenschappelijk onderzoek ter preventie en behandeling van alle voorkomende vormen van de ziekte kanker. Hiertoe stelt het Fonds op Naam jaarlijks drie studentenprijzen ter beschikking voor een publicatie of scriptie op het gebied van kankeronderzoek, te weten één van € 1.500,00, één van € 750,00 en één van € 500,00. De prijzen worden in november uitgereikt op een bijeenkomst van de (oud-)huisgenoten van studentenhuis Rapenburg 110.

Krijn Rietveld Memorial Innovation Award

Ter ere van Krijn Rietveld (1957 - 2018) stelden LUF en Royal DSM de Krijn Rietveld Memorial Innovation Award in om uitmuntend in innovatief onderzoek dat bijdraagt ​​aan een betere samenleving te erkennen en te belonen. Deze prestigieuze prijs gaat gepaard met een geldprijs van € 10.000 en wordt jaarlijks uitgereikt voor de beste scriptie (MSc), proefschrift (PhD) of post-doc onderzoek op het gebied van bio-sciences of data sciences in relatie tot voeding.

Deze website maakt gebruik van cookies.