Logo Leids Universiteits Fonds

nl en

Traumaopvang in King’s College Hospital

Gedurende vijf weken heeft Willem Six met steun vanuit het LISF in het King’s College Hospital (KCH) op de trauma afdeling meegelopen en meegewerkt in de traumaopvang als onderdeel van zijn coschappen.

Een unieke leeromgeving

Een van de belangrijkste reden om naar Londen af te reizen voor het coschap is dat het KCH het grootste traumaopvangcentrum van Europa is, waarbij ze zorgt dragen voor meer dan 4 miljoen Londenaren. Een unieke leeromgeving met veel verschillende soorten trauma waarbij er veel diepgang was in de praktijk maar ook op theoretisch gebied volgens Willem.

"In vergelijking met Nederland worden er in Londen aanzienlijk meer high energy trauma (HET) gezien en trauma ontstaan vanuit geweld zoals steek- en schotwonden. Mijn klinisch blikveld is hierdoor ook enorm verbreed. Door alleen al in deze omgeving rond te lopen leer je al een hele hoop!" - Willem Six

Aangezien het KCH het grootste traumacentrum van Europa is en het ziekenhuis gelieerd is aan het King’s College University, een van de oudste universiteiten van Engeland, komen hier ook ontzettend goede en ambitieuze clinici over de hele wereld naar toe. Wilem: "Hier heb ik ook de kans gekregen om een aantal keer onderwijs van deze mensen te krijgen en zag ik hoe ze op de werkvloer waren. Concluderend is dit een onwijze leerzame periode geweest!"

Wat een stad zeg!

Deze hele ervaring heeft volgens Willem ook bijgedragen aan zijn persoonlijke ontwikkeling als mens. "Zo heb ik kunnen meemaken hoe de Engelse cultuur is en kunnen ervaren hoe het is om in Londen te wonen: van musicals in West End tot het bekijken van een tenniswedstrijd van een Championship toernooi op The Queens."

En tijdens zijn verblijf heeft Engeland het tijdens het wereldkampioenschap tot de halve finale weten te schoppen. Dit zorgde ook voor een aantal mooie momenten in central London waarbij alle Engelsen massaal de straat op gingen!

Deze website maakt gebruik van cookies.