Logo Leids Universiteits Fonds

nl en

Nieuw fonds op naam steunt onderwijsfaciliteiten Biofarmacie en bestrijding nepnieuws

In het Academiegebouw aan het Rapenburg werd op 12 april 2022 een nieuw fonds op naam ingesteld: het Familie Oomen Fonds. Dit fonds is opgericht door Chris Oomen - voormalig topman van zorgverzekeraar DSW - die hiermee een bijzondere schenking doet aan zijn alma mater.

De doelbesteding is tweeledig. De heer Oomen, die zelf Farmacie en Rechten studeerde in Leiden, draagt middels het fonds bij aan nieuwe geavanceerde onderwijsfaciliteiten voor de opleidingen Biofarmaceutische Wetenschappen en Farmacie. Deze faciliteiten geven de opleidingen een unieke positie binnen Nederland, en maken het mogelijk om een nieuwe generatie biofarmaceutische wetenschappers op te leiden die voorbereid zijn op de huidige en toekomstige ontwikkelingen in de biofarmacie.

Strijd tegen nepnieuws

Het tweede doel van het Familie Oomen Fonds is de bijdrage aan het bestrijden van nepnieuws door te investeren in factchecks, kennisdeling en onderzoek naar desinformatie. Vanuit het fonds op naam wordt bijgedragen aan het Kenniscentrum Nieuwscheckers - een factcheck initiatief dat uniek is in Nederland. Mede door het Familie Oomen Fonds kunnen Leidse onderzoekers een hoogwaardig factcheckcentrum creƫren, waarin onafhankelijke journalistiek, onderwijs en onderzoek elkaar versterken. Zo wordt de strijd tegen desinformatie en nepnieuws breed ingezet.

Schenker Chris Oomen, Voorzitter College van Bestuur Annetje Ottow en directeur Lilian Visscher van het LUF tekenden dinsdagmiddag de overeenkomst voor het nieuwe fonds, in bijzijn van voormalig Rector Magnificus Douwe Breimer (die de heer Oomen nog uit zijn studietijd kent), Gerard van Westen van Biofarmaceutische Wetenschappen en Alexander Pleijter, Peter Burger en Jaap de Jong namens het Kenniscentrum Nieuwscheckers.

Denkt u erover zelf een fonds op naam in te stellen of een bijdrage te doen aan een bestaand fonds? Meer informatie vindt u op deze pagina. Aarzel bij vragen niet om contact op te nemen met Eliane Cohen via e.c.cohen@luf.leidenuniv.nl.

Deze website maakt gebruik van cookies.