Leiden University Fund.

nl en

LUF Praesidium Libertatis Subsidie

De LUF Praesidium Libertatis Subsidie wordt jaarlijks toegekend aan een jonge getalenteerde onderzoeker die in staat wordt geacht vernieuwende en originele onderzoeksideeën (verder) te ontwikkelen. De subsidie wil ook een opstap bieden naar grotere beurzen. De subsidie omvat een geldbedrag van € 75.000, dat beschikbaar wordt gesteld vanuit de Stichting Praesidium Libertatis I, onderdeel van het LUF.

Aanvragen worden beoordeeld door de Commissie voor Wetenschappelijke Bestedingen (CWB) van het LUF.

Aanvraagprocedure

De aanvraagprocedure voor de Praesidium  Libertatis Subsidies 2021 is opengesteld. Zie de voorwaarden (pdf) rechts op de pagina. Per faculteit is er een voorselectie; er kunnen per faculteit twee aanvragen worden ingediend. Elke faculteit heeft een contactpersoon, die het proces coördineert:

Archeologie: Roswitha Manning
Geesteswetenschappen: Marcel Belderbos
Geneeskunde/LUMC:  Pieter de Koning
Governance and Global Affairs: Anne Christine de Haan

Rechtsgeleerdheid: Karin van Heijningen
Sociale Wetenschappen: Hester Bergsma
Wiskunde en Natuurwetenschappen: Monique Leemkuil

Aanvragen die de steun hebben van de faculteit, kunnen worden ingediend tusen 1 juni en maandag 5 juli om 13.00 via het online formulier.

Mocht u vragen hebben of willen overleggen over uw aanvraag, dan kunt u contact opnemen met Klaartje Sluijs (Secretaris Doelbesteding) via CWB@LUF.leidenuniv.nl (ma t/m do). 

Deze website maakt gebruik van cookies.