Leids Universiteits Fonds.

nl en

Overige studentensubsidies

Naast subsidies voor buitenlandverblijven en studentenactiviteiten biedt het LUF studenten nog een aantal andere manieren van ondersteuning.

Talentvolle studenten uit ontwikkelingslanden of fragiele democratieën die een opleiding aan de Universiteit Leiden willen volgen, kunnen bij het Kuiper-Overpelt Studiefonds een scholarship aanvragen. De oprichters de heer mr. dr. W.G. Kuiper en mevrouw drs. A.C.M.D. Overpelt willen hen in staat stellen om na hun studie op constructieve wijze deel te nemen aan de civil society, de overheid of de ontwikkeling van hun land van herkomst.

Scholarship ontvangster Chisom Oké-Chinda met de heer Kuiper en mevrouw Overpelt

De scholarship betreft een studiebeurs voor een masteropleiding aan de Universiteit Leiden, waarbij de voorkeur uit gaat naar eenjarige masteropleidingen. Neem voor meer informatie of vragen gerust contact op via 071 513 05 03 of CWB@LUF.leidenuniv.nl, onder vermelding van Kuiper-Overpelt Studiefonds.

Voor studenten die als gevolg van een chronische ziekte, handicap of functiebeperking aanvullende voorzieningen nodig hebben voor een volwaardige deelname aan het universitaire leven, is ondersteuning mogelijk vanuit het “Ouwe” Fonds

Neem voor meer informatie of vragen gerust contact op via LISF@luf.leidenuniv.nl, onder vermelding van "Ouwe" Fonds.

Met steun uit het fonds betaalde de Canadese student Dustin Hsiao, die als buitenlander geen thuiszorg krijgt, een deel van de kosten van zijn buddy, die onder meer boodschappen doet en een sociale rol vervult

Ben je een masterstudent en heb je vernieuwende ideeën rond het thema verpakking en milieu en de optimale balans tussen consumentengemak en milieubelasting? Dan kun je kans maken op een subsidie uit LUF-SVM Fonds. Het Leids Universiteits Fonds is samen met de Stichting Verpakking en Milieu op zoek naar masterstudenten met verrassende ideeën en impactvolle projectvoorstellen rond dit thema.

Voor meer informatie over de subsidievoorwaarden en aanvraagprocedure, kun je kijken bij Subsidievoorwaarden LUF-SVM Fonds. Neem voor meer informatie of vragen contact op via CWB@LUF.leidenuniv.nl, onder vermelding van LUF-SVM Fonds. 

De Lutfia Rabbani Foundation ondersteunt, samen met het LUF, excellente studenten die sterk gemotiveerd zijn om de Euro-Arabische dialoog te verbeteren. Het fonds biedt elk jaar een volledige studiebeurs aan een student uit de Arabische wereld die een advanced master gaat volgen aan de Universiteit Leiden. De student kan daarnaast gebruik maken van en mentorprogramma en krijgt toegang tot het uitgebreide en diverse netwerk van de Lutfia Rabbani Foundation. 

Meer informatie

In het nieuwsitem 'Lutfia Rabbani Foundation and LUF set up new international scholarship' vindt u meer uitgebreide informatie over de studiebeurs. De selectie van studenten loopt via de Lutfia Rabbani Foundation. De criteria en voorwaarden vind je op deze pagina. Heb je vragen? Neem dan contact op met Henk Snijders via h.l.m.snijders@LUF.leidenuniv.nl of 071 527 4903. 

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie