Logo Leids Universiteits Fonds

nl en

Cleveringabijeenkomsten 2018

Datum
maandag 26 november 2018
Tijd
Bezoekadres
Diverse locaties

Rond 26 november vinden de Cleveringabijeenkomsten voor Leidse alumni weer plaats op meer dan 40 locaties wereldwijd. De bijeenkomsten worden georganiseerd door het Leids Universiteits Fonds (LUF), in samenwerking met regionale comités, om de protestrede van professor Cleveringa te gedenken. Op 26 november 1940 hield hij een vlammend betoog tegen het ontslag van zijn Joodse collega’s, de hoogleraren Meijers en David. Met de Cleveringabijeenkomsten staan Leidse alumni, ieder jaar, samen stil bij deze moedige protestrede.

Remco Breuker (spreker in Breda & Leiden)

Van Leiden tot Limburg 

Over heel de wereld laten Leidse wetenschappers hun licht schijnen over actuele onderwerpen. Zo staat hoogleraar Wim van Saarloos in Beetsterzwaag (Friesland) stil bij de vraag of er zoiets als polderwetenschap bestaat en vertelt hoogleraar Willem van Gulik u in Nijmegen alles over het eerste Japanse gezantschap naar Nederland

En volgt u ook met interesse de ontwikkelingen rondom Noord-Korea? Dan heeft u zeker onze hoogleraar Remco Breuker wel eens voorbij horen komen op radio of tv. Deze expert in zijn vakgebied verwelkomt u graag bij de lezing in Breda of Leiden waar hij zijn kennis zal delen over dissidenten in Noord-Korea en  welke prijs zij betalen voor hun daden. 

In Europa en daarbuiten

Ook aan onze vele alumni in het buitenland is gedacht. Woont u wellicht in de buurt van Nice? Zaterdag 17 november spreekt hoogleraar Piet Emmer hier over het Nederlandse slavernijverleden. In Rome duikt Alex Castermans in De Hoge Raad en de prejudiciële procedure en in Vancouver houdt hoogleraar Rob Baatenburg de Jong een lezing getiteld 'Optical Image Guided Surgery'. Op deze, en vele andere locaties, verwelkomen wij u graag op of rond 26 november.

Meer info en aanmelden

Datum Rond 26 november 2018
Locatie Over heel de wereld
Voor wie? Alumni van de Universiteit Leiden & andere belangstellenden
Aanmelden

Bijeenkomsten in Nederland
Bijeenkomsten in Europa
Bijeenkomsten buiten Europa

Alumni en andere belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om een of meer van de Cleveringabijeenkomsten bij te wonen. Introducés zijn ook van harte welkom. Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op via info@LUF.leidenuniv.nl of 071 513 0503. 

 

Deze website maakt gebruik van cookies.