Leids Universiteits Fonds.

nl en

Sleuteldragersdiner 2019

  • Wouter Bruins MSc
  • prof.dr. Sjaak Neefjes
  • mr. Stan de Klerk-Waller
  • prof.mr. Carel Stolker
Datum
vrijdag 11 oktober 2019
Tijd
Bezoekadres
Rijksmuseum van Oudheden
Rapenburg 28
2311 EW Leiden
Zaal
Tempelzaal

Voor Sleuteldragers worden jaarlijks evenementen georganiseerd zoals lezingen, debatten, bezoeken aan besloten collecties of een rondleiding door de Hortus. Een jaarlijks terugkerend evenement is het Sleuteldragersdiner. Met veel plezier nodigen wij onze Sleuteldragers uit voor de editie van 2019 op vrijdag 11 oktober 2019 in het Rijksmuseum van Oudheden te Leiden. 

Een wetenschappelijke avond

Alumnus Wouter Bruins, die als student een subsidie van de Gratama-Stichting ontving, vertelt deze avond over zijn innovatieve biotechbedrijf In Ovo. Hier wordt hard gewerkt aan een unieke methode waarmee men al in het ei kan bepalen of er een hennetje of haantje in zit. De jonge ondernemer legt uit waarom deze nieuwe technologie zo’n belangrijke stap is voor dier, boer en milieu.

Onze tweede spreker is prof.dr. Sjaak Neefjes. Hij is hoogleraar Chemische Immunologie bij het LUMC en neemt u mee in zijn jarenlange strijd om een veelbelovend kankermedicijn, dat van de Nederlandse markt verdween, weer terug te halen. Dankzij de erfenis van zijn schoonmoeder Els Borst, lijkt dit nu eindelijk te gaan lukken.

Programma
18.00 - 19.00 uur: Borrel in de Oude UB
19.30 - 22.30 uur: Diner in het Rijkmuseum en inhoudelijk programma
22.30: Afsluitende borrel in L'Esperance

Meer info en aanmelden

Dit evenement wordt speciaal voor onze Sleuteldragers en speciaal begunstigers georganiseerd. 

Datum Vrijdag 11 oktober 2019
Tijd 18.00 - 22.30 uur
Locatie Rijksmuseum van Oudheden, Leiden
Voor wie? Sleuteldragers en speciaal begunstigers
Aanmelden sleuteldragers@luf.leidenuniv.nl

Al onze Sleuteldragers en speciaal begunstigers ontvangen een persoonlijke uitnodiging per post. Heeft u die van u gemist of wilt u Sleuteldrager worden? Neem dan contact op via sleuteldragers@LUF.leidenuniv.nl of 071 513 05 03.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie