Leiden University Fund.

nl en

Eerste collegeronde

Bij de eerste collegeronde, van 19.30 tot 20.00 uur, kunt u kiezen uit drie verschillende colleges van onder meer Leidse hoogleraren. We vroegen hen kort te beschrijven wat u van hun college kunt verwachten. U kunt op het moment zelf kiezen bij wie u aanschuift. Bent u erbij? Schrijf u dan nu in via dit formulier

Sprekers

Een sublieme nalatenschap: de erfenis van Willem Bilderdijk

Willem Bilderdijk (1756-1831) was de grootste dichter van zijn tijd, maar ook een dwarsdenker in eeuwig verzet tegen de tijdgeest, en een zonderlinge hypochonder, die tientallen jaren leefde met 'de voet in het graf', zoals hij het zelf uitdrukte. Rick Honings neemt u mee in zijn wereld en vertelt over de Bilderdijkcollectie van de universiteit, bestaande uit schilderijen, het originele dodenmasker en een afgietsel van Bilderdijks hand. In de wintereditie van Leidraad vertelt Rick over zijn lezing en werk als Scaliger-hoogleraar in Leiden. 

Covid-19: what have we seen, and what is yet to come?

Meer informatie over de inhoud van dit Engelstalige college van Frits Rosendaal, Hoogleraar Klinische Epidemiologie, volgt. 

Over werkstress en het creëren van vertraging

Werkstress is iets waar ieder van ons op enig moment in meer of mindere mate mee te maken heeft. Een van de manieren om hiermee om te gaan is voldoende ruimte creëren voor vertraging. Tijdens dit korte intermezzo krijgt u meer inzicht in hoe u dit kunt doen en gaat u oefenen met een simpele vertragingsoefening die u altijd en overal kunt toepassen.

Deze website maakt gebruik van cookies.