Leids Universiteits Fonds.

nl en

Aletta Stas-Bax nieuwe voorzitter Leids Universiteits Fonds

Aletta Stas-Bax, alumna van de Universiteit Leiden en mede-oprichter van horlogemerk Frederique Constant, wordt de nieuwe voorzitter van het Leids Universiteits Fonds (LUF). Zij zal per 1 januari 2020 de voorzittershamer overnemen van Stan de Klerk-Waller.

Aletta Stas-Bax

Na haar studie Rechten in Leiden bekleedde Aletta verschillende functies bij Nationale Nederlanden, zowel in Den Haag als in Hong Kong. Samen met haar echtgenoot richtte zij in 1988 het Zwitserse horlogebedrijf Frederique Constant op. Hier is zij na de verkoop van het bedrijf in 2016 nog steeds werkzaam als co-president.

Betrokkenheid bij haar alma mater

Aletta is al enkele jaren lid van ons netwerk van Sleuteldragers, alumni die de universiteit een warm hart toedragen. Daarnaast schonk de Frederique Constant Foundation eerder dit jaar een bedrag voor beter onderwijs en voorlichting over aangeboren hartafwijkingen met behulp van e-simulaties en 3D-printing.

"Aletta's ervaring als ondernemer en talent als verbinder zullen van grote waarde blijken in ons streven naar meer maatschappelijke impact van de universiteit en het vergroten van de betrokkenheid van alumni bij het LUF," vertelt Stan de Klerk-Waller, huidig voorzitter van het fonds. Zelf kijkt zij met vertrouwen naar de toekomst, maar blikt ook terug op zes bijzondere jaren waarin ze samen met de leden van het Dagelijks Bestuur een cruciale rol speelde in de steeds nauwere samenwerking tussen het LUF en de universiteit. 

Stan de Klerk-Waller

In het voorwoord van ons meest recente jaarverslag sprak ze onder meer haar dank uit richting de schenkers van het LUF: "Het was mij een grote eer en een bijzonder genoegen om voorzitter te mogen zijn van dit fantastische fonds. U allen – begunstigers, vrijwilligers, medebestuursleden, medewerkers van het LUF en Alumnibureau, studenten en wetenschappers van de universiteit – hebben mij zes jaar lang enorm geïnspireerd. Uw enthousiasme en betrokkenheid hebben ervoor gezorgd dat ik mij met hart en ziel heb kunnen inzetten voor de bloei van onze universiteit." Als dank voor haar inzet ontving de scheidend voorzitter, op het Sleuteldragersdiner van 11 oktober jl., de universiteitspenning uit handen van rector magnificus Carel Stolker.

Meer informatie

Met vragen naar aanleiding van dit bericht kunt u bij ons terecht via info@LUF.leidenuniv.nl of 071 513 05 03.  Bent u geïnteresseerd in het vernieuwend onderwijs en innovatief onderzoek dat het LUF – met dank aan onze schenkers – mogelijk maakt? Volg ons dan op Twitter, Facebook of LinkedIn

Sinds 1890 zet het LUF zich in om de kwaliteit van het onderzoek en onderwijs aan de universiteit hoog te houden en te verbeteren. Zo verstrekt het fonds subsidies aan projecten van faculteiten en wetenschappers, en worden bijzondere leerstoelen gefinancierd. Maar ook studenten doen een beroep op het LUF voor activiteiten die hun studie meerwaarde geven. Kortom, het LUF laat  met de onmisbare steun van vele betrokken alumni  ambities tot bloei komen! 

Deze website maakt gebruik van cookies.