Leids Universiteits Fonds.

nl en

Bart Barendregt benoemd tot Bijzonder Hoogleraar

Per 1 januari 2020 is Bart Barendregt benoemd tot bijzonder hoogleraar Anthropology of Digital Diversity vanwege het Leids Universiteits Fonds. Barendregt, eveneens universitair hoofddocent bij de Faculteit der Sociale Wetenschappen, zal zich vooral richten op Moslim Zuidoost-Azië.

De leerstoel is ondergebracht bij het instituut Culturele Antropologie en Ontwikkelingsociologie (CAOS). CAOS heeft momenteel een onderzoeksprogramma genaamd Global Vulnerabilities and Social Resilience. Binnen dit programma ligt er speciale focus op de zogenaamde drie d's: duurzaamheid, diversiteit en digitalisering. Via de bijzondere leerstoel wil CAOS innovatief en vernieuwend onderzoek doen naar digitale diversiteit, met name in Moslim Zuidoost Azië. De bijdrage van de bijzondere leerstoel aan het vakgebied antropologie in het algemeen, en aan het onderzoeksprogramma van CAOS in het bijzonder, ligt voornamelijk in het vergelijkend onderzoek naar digitale samenlevingen door gebruik van digitale methoden.

Dr. Bart Barendregt

Ontwikkeling van wetenschapsgebieden

Het LUF maakt het mogelijk dat getalenteerde wetenschappers, zoals Bart Barendregt, hun vakgebied kunnen uitbouwen en bevordert op deze manier de ontwikkeling van innovatieve wetenschapsgebieden. 

Een bijzondere leerstoel is per definitie tijdelijk en omvat bij het LUF een aanstelling van vijf jaar. Het mooiste bewijs dat de leerstoel in een behoefte voorziet, is de omzetting naar een gewone leerstoel. Dan heeft de leerstoel een structurele plaats binnen de Universiteit Leiden gekregen. 

Meer weten over de verschillende leerstoelen vanwege het LUF en vanuit Fondsen op Naam? Maak kennis met al onze Bijzonder Hoogleraren

Deze website maakt gebruik van cookies.