Logo Leids Universiteits Fonds

nl en

Nominaties LISF-prijs en Janneke Fruin-Helb Beurs 2020

Op vrijdag 11 december 2020 worden de LISF-prijs en de Janneke Fruin-Helb Beurs 2020 uitgereikt. Hieronder vindt u de shortlist van genomineerde studenten en een korte omschrijving van hun studie, stage of onderzoek.

Het beste eindverslag

De LISF-prijs gaat jaarlijks naar de student die het beste verslag schreef na een buitenlandverblijf met een subsidie uit een van de studentenfondsen. De winnaar krijgt een bedrag van € 500,- en mag een presentatie geven tijdens de Cleveringabijeenkomst in Parijs op 26 november 2021.

De verslagen van de volgende studenten zijn voor de LISF-prijs genomineerd:

  • Paulien Kaptein (MSc Life Science and Technology) - deed onderzoek naar het immunsysteem in de darmen in relatie tot obesitas aan de Harvard Medical School.
  • Nynke Anna van der Mark (Research Master Global and Colonial History) deed veldwerkonderzoek naar de invloed van de Lawaspoorlijn op het dagelijks leven van de Surinamers die langs de spoorlijn woonden en die de spoorlijn gebruikten.
  • Gregory Helmich (Master Geneeskunde)deed zijn coschap gynaecologie en kindergeneeskunde aan twee ziekenhuizen in Suriname.

De beste onderzoeksaanvraag

De Janneke Fruin-Helb Beurs wordt toegekend aan talentvolle studenten die een subsidieaanvraag doen bij het LUF Internationaal StudieFonds (LISF) voor onderzoek in het buitenland met een buitengewoon goede en creatieve onderzoeksvraag die vanuit academische vrijheid is geformuleerd. De winnaar ontvangt een cheque van € 2.250,- uit handen van dr. Rachel Schats, voorzitter van de LISF-commissie van het LUF.

Voor de Janneke Fruin-Helb Beurs zijn genomineerd:

  • Phebe van Langeveld (Scheikunde) - voorstel tot onderzoek naar nieuwe katalytische systemen voor de omzetting van koolstofdioxide naar waardevolle moleculen in Tarragona, Spanje.
  • Lente Lerink (MSc Life Science and Technology) voorstel tot onderzoek naar het kweken van 3D-hartweefsel met een nieuwe cellijn in Hamburg, Duitsland.
  • Claire Kramer (Biomedische Wetenschappen) -voorstel tot onderzoek naar de pathologie van gynaecologische tumoren aan de Harvard University te Boston (VS).

Foto: Scheikundestudent Phebe van Langeveld liep een onderzoeksstage bij The Institute of Chemical Research of Catalonia, een vooraanstaand en internationaal onderzoeksinstituut. 

Deze website maakt gebruik van cookies.