Logo Leids Universiteits Fonds

nl en

Leidse sterrenkundige steunt nieuwe generatie wetenschappers

In de Alumnikamer van de Faculty Club aan het Rapenburg werd op 7 september 2022 een nieuw fonds op naam ingesteld: het Bouwens Astrophysics Fund. Dit fonds is opgericht door dr. Rychard Bouwens − Associate Professor bij de Sterrewacht Leiden − die hiermee jonge wetenschappers de kans wil bieden zich verder te ontwikkelen.

Dr. Bouwens wil bijdragen aan excellent wetenschappelijk onderzoek op het gebied van astronomie en astrofysica en aan de talentonwikkeling van een nieuwe generatie wetenschappers. Met dit doel voor ogen, maakt dit fonds de aanstelling van een promovendus Astrofysica mogelijk. De promovendus gaat aan de slag bij de onderzoeksgroep die de vorming en evolutie van sterrenstelsels onderzoekt. 

Schenker Rychard Bouwens, Voorzitter College van Bestuur Annetje Ottow en directeur Lilian Visscher van het LUF tekenden woensdagmiddag de overeenkomst voor het nieuwe fonds, in bijzijn van Jasper Knoester (Decaan van de Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen) en Huub Rottgering (Hoogleraar Observationele kosmologie). 

Denkt u erover zelf een fonds op naam in te stellen of een bijdrage te doen aan een bestaand fonds? Meer informatie vindt u op deze pagina. Aarzel bij vragen niet om contact op te nemen met Eliane Cohen via e.c.cohen@luf.leidenuniv.nl.

Deze website maakt gebruik van cookies.