Logo Leids Universiteits Fonds

nl en

Rondleiding Midden-Oosten collectie UB voor Lutfia Rabbani Foundation

Afgelopen 12 mei werd, als dank voor de samenwerking met de Lutfia Rabbani Foundation, een rondleiding georganiseerd in de Universiteitsbibliotheek. Curator Arnoud Vrolijk maakte speciaal voor deze gelegenheid een samenstelling uit de bijzondere Midden-Oosten collectie, met een focus op Palestina. Deze bestaat uit prachtige handschriften, boeken, foto’s en affiches.

De Lutfia Rabbani Foundation ondersteunt, samen met het LUF, sinds 2018 excellente Arabische studenten die sterk gemotiveerd zijn om de Euro-Arabische dialoog te verbeteren. Elk jaar biedt het fonds een volledige studiebeurs aan een student die een Advanced Master gaat volgen aan de Universiteit Leiden. Het bestuur, de vertegenwoordigers van het Rabbani fonds en voorzitter Salim Rabbani, bibliothecaris van de universiteit Kurt de Belder en directeur van het LUF Lilian Visscher genoten van de goed verzorgde rondleiding in de UB.

De overeenkomst tussen het LUF en de Lutfia Rabbani Foundation is in 2021 weer feestelijk vernieuwd voor drie jaar. De student die vanaf september een master gaat volgen met een studiebeurs uit het fonds is Salma Nasser. Zij zal in navolging van haar bachelorstudie International Relations and Organisations in 2022/2023 de master Political Science: Nationalism, Ethnic Conflict and Development volgen. Daarnaast kan ze gebruikmaken van een mentorprogramma en krijgt ze toegang tot het uitgebreide netwerk van de Lutfia Rabbani Foundation. 

De rondleiding en mooie presentatie werd door alle aanwezigen zeer gewaardeerd.

Deze website maakt gebruik van cookies.