Logo Leids Universiteits Fonds

nl en

Samen Sterk: ‘Wij geloven erin’

Prof.dr. Bernet Elzinga heeft een exemplaar van 'Samen Sterk' aangeboden aan Barthe Stokhuyzen en Marc Slendebroek. Dit boek, met de ondertitel 'Krachtig je kind ondersteunen bij somberheid en depressie', is mede dankzij hun bijdrage tot stand gekomen.

De inhoud is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek én jarenlange ervaring met het begeleiden van enkele honderden ouders in de groepscursus ‘Samen Sterk’. Deze is ontwikkeld door de auteurs: de orthopedagogen Carine Kielstra-Van der Schalk, Romke van den Nouweland-van Baars, Marjanke Ruys-Zonnenberg, en hoogleraar in de Klinische Psychologie Bernet Elzinga.

Waarom Barthe en Marc juist aan dit boek hebben bijgedragen? ‘Het onderwerp ligt ons aan het hart,’ zegt Barthe. ‘Ik heb zelf pedagogische wetenschappen gestudeerd, en heb dus een interesse in de psyche van kinderen. Maar ook omdat ik moeder ben. En deze problematiek, die is zo groot, daar moet je wat mee, ook als ouder.’

Boek

In het boek bieden de auteurs ouders praktische handvatten hoe ze kunnen bijdragen aan het welzijn van hun kind(eren). Ook legt het boek uit waarom het belangrijk is dat je als ouder goed voor jezelf zorgt en behandelt het andere factoren die het kind beïnvloeden, zoals school, vrienden en sociale media. ‘Wij geloven sterk in de praktische tips die erin staan,’aldus Barthe. ‘In deze tijd, waarin de wachtlijsten in de jeugdzorg zorgwekkend lang zijn en behandelingen van jongeren maar voor de helft werken, kan dit echt een oplossing zijn. Ik heb mensen er zelf ook al op gewezen.’

De opbrengst van de verkoop van het boek komt ten goede aan gezinnen die de ondersteuning van Samen Sterk niet zelf kunnen betalen. Het boek 'Samen sterk' is te verkrijgen via de website sterksamen.nl. 

Deze website maakt gebruik van cookies.