Logo Leids Universiteits Fonds

nl en

De beste zorg voor pleegkinderen

Binnen de universiteit wordt er veel onderzoek gedaan naar pleegzorg. Hoe kunnen we pleegkinderen beter ondersteunen? Welke interventies zijn daadwerkelijk effectief? Het is belangrijk dat die kennis niet alleen tot uiting komt in een wetenschappelijk artikel, maar ook wordt gedeeld met de praktijk.

Daarom bundelden drie Leidse wetenschappers de krachten en organiseerden, met steun van het LUF, een nationaal pleegzorgsymposium. De faculteit Sociale Wetenschappen opende hiervoor speciaal haar deuren en verwelkomde meer dan honderd pleegzorgprofessionals uit heel het land. Pleegzorgbegeleiders, jeugdbeschermers, beleidsmedewerkers en andere professionals werden in een middag bijgepraat over de meest recente wetenschappelijke inzichten.

Tweerichtingsverkeer

Naast het delen van kennis, werden gedurende de middag de vragen en behoeften van deelnemers geïnventariseerd. Uitdagingen uit de dagelijkse praktijk vormen immers een cruciale bron voor toekomstig onderzoek.

“Een heel goed initiatief om wetenschap en praktijk meer met elkaar te verbinden.” 
Hanna, deelnemer

Dr. Daisy Smeets verzorgde daarom de interactieve workshop ‘Onderzoek & Praktijk: samen sterk’. De vragen die hier zijn verzameld, worden met behulp van literatuuronderzoek beantwoord en gedeeld met alle deelnemers. Op die manier kunnen zij de pleegkinderen en -gezinnen onder hun hoede zo goed mogelijk ondersteunen.

Deze website maakt gebruik van cookies.