Logo Leids Universiteits Fonds

nl en

Buitenlandervaring dankzij het LUF

Studeren is meer dan studiepunten verzamelen. Het is een tijd vol kansen om jezelf te ontplooien. Het LUF geeft studenten met grote dromen en originele ideeën de kans te studeren of onderzoek te doen in het buitenland.

Duurzame dataverwerking

Wanneer je als masterstudent Experimentele Natuurkunde een volgende stap wilt zetten op de academische ladder, is de University of Cambridge de plek waar je moet zijn.

“Zonder de beurs van het LUF was deze ervaring voor mij niet mogelijk geweest.”

Bart Woltjes kreeg die kans en deed vier maanden lang onderzoek naar de elektrische eigenschappen van supergeleiders. Hij draagt hiermee bij aan fundamentele kennis die nodig is voor de ontwikkeling van snellere, meer energiezuinige dataverwerking van een nieuwe generatie computers.

Links in beeld Eva Zijlstra

Grenzeloze rechten

Voor een masteropleiding vertrok Eva Zijlstra naar de VS om te studeren aan de universiteit die bekendstaat als een van de beste op het gebied van internationaal recht: New York University (NYU). Hier kreeg ze de mogelijkheid praktische vaardigheden op te doen zoals het pleiten voor een mensenrechtentribunaal en het interviewen van ooggetuigen.

De soms taaie theorie kwam tot leven door colleges van prominenten uit het werkveld met ervaring bij de VN, het Rode Kruis en internationale mensenrechtenorganisaties. Het heeft haar ook een mooi vervolg gebracht. “Ik mag NYU vertegenwoordigen als ‘fellow’ bij de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) in Parijs!” vertelt Eva.

Slimme schimmels

Er bestaan planten die hun energie en voedingsstoffen halen uit symbiotische relaties met schimmels. Een fascinerend natuurverschijnsel en een essentieel onderdeel van het ecosysteem. Kennis hierover is cruciaal om de biodiversiteit te kunnen beschermen.

“Ik heb zoveel ervaring en zelfvertrouwen opgedaan en ben de donateurs van het LUF ontzettend dankbaar voor deze kans!”

Daarom vertrok biologiestudent Izai Sabino Kikuchi naar de wereldberoemde Kew Gardens in Londen waar hij, omringd door ervaren collega-botanici, onderzoek deed naar de evolutie van orchideeën binnen deze bijzondere groep planten. Een ervaring die hem zowel persoonlijk als professioneel veel heeft gebracht. 

Deze website maakt gebruik van cookies.