Leids Universiteits Fonds.

nl en

Uitreiking LISF-prijs en Janneke Fruin-Helb Beurs 2019

Ruim tachtig studenten vertrokken in het collegejaar 2018/2019 voor studie, stage of onderzoek naar bestemmingen over de hele wereld. Van alle eindverslagen die we ontvingen, verdienden er tien een plaatsje op de shortlist voor de LISF-prijs. Daarnaast werden vijf studenten genomineerd voor de Janneke Fruin-Helb Beurs.

De beste onderzoeksvraag

Voor de winnaar van de LISF-prijs bekend werd gemaakt, nam de voorzitter van de LISF-commissie dr. Rachel Schats het woord om de Janneke Fruin-Helb Beurs uit te reiken. Deze beurs wordt toegekend aan een van de genomineerde studenten die een subsidieaanvraag deden met een "buitengewoon goede en creatieve onderzoeksvraag, geformuleerd vanuit academische vrijheid". 

"Geweldig zoals het LUF mijn onderzoek in Italië mede mogelijk heeft gemaakt."

De eer viel te beurt aan Shirley van der Maarel, masterstudente Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie, voor haar voorstel om vanuit haar specialisme Visuele Etnografie onderzoek te doen in Valle di Comino (Italië) om daar met behulp van participatieve en visuele methoden te begrijpen hoe vluchtelingen een gevoel van thuis creëren. Shirley was buitengewoon blij met haar prijs: "Nu ik in Manchester een promotieplek heb gekregen, ga ik het prijzengeld gebruiken om nieuwe projecten te realiseren. Geweldig zoals het LUF mijn onderzoek in Italië mede mogelijk heeft gemaakt. En dan nu deze prijs!"

Laura Lübbert aan het werk bij het California Institute of Technology

Het beste verslag

De LISF-prijs 2019 werd uitgereikt door juryvoorzitter, en bestuurslid van het LUF, Roderik van Grieken. De eer ging dit jaar naar Laura Lübbert. Als masterstudente Moleculaire Genetica en Biotechnologie vertrok zij – met een beurs van het LISF (LUF Internationaal StudieFonds)naar het California Institute of Technology (Caltech) in de Verenigde Staten. Ze deed hier onderzoek naar de werking van antidepressiva op celniveau.

Volgens de jury laat haar verslag het best zien waartoe een buitenlandse stage kan leiden door zelf initiatief te nemen. "Je plek vinden in een laboratorium door zelf onderzoek op te zetten, je weg vinden in een wereldstad als Los Angeles. Laura is er glansrijk in geslaagd." Laura heeft na haar afstuderen een promotieplek bemachtigd bij hetzelfde instituut. Ze was om die reden via Skype aanwezig en gaf in haar dankwoord aan ontzettend blij te zijn met de prijs. Met gepaste trots nam haar begeleider Dennis Claessen de bloemen namens Laura in ontvangst.

We feliciteren alle genomineerden, en de winnaars Laura en Shirley in het bijzonder, van harte met hun mooie prestaties.

Headerfoto: Daniëlle Vink - Reizevoort

De winnaar van de LISF-prijs ontvangt niet alleen €500,-, maar mag ook spreken op een Cleveringabijeenkomst in het buitenland. Laura zal dit jaar in Parijs vertellen over haar onderzoek aan Caltech. Met de Janneke Fruin Helb Beurs gaat een geldprijs gepaard van €2.250,-. 

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie