Leids Universiteits Fonds.

nl en

Geven vanuit het buitenland

Veel alumni van onze universiteit wonen in het buitenland. Bent u een van deze alumni en wilt u graag bijdragen aan de bloei van uw alma mater?

Overboeken vanuit het buitenland

U kunt uw gift in (in euro’s) overmaken aan het Leids Universiteits Fonds via IBAN-nummer NL20 RABO 0330 1371 58 en BIC-nummer RABONL2U.

Doorlopende machtiging

Ook dan kunt u eenvoudig schenken met een doorlopende machtiging wanneer u in één van de SEPA-landen woont. SEPA is de afkorting voor Single Euro Payments Area. Landen die meedoen aan SEPA hebben afspraken gemaakt over het vereenvoudigen van het betalingsverkeer.

Het machtigingsformulier vindt u op deze pagina. Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op via info@LUF.leidenuniv.nl of 071 513 05 03. 

Doneren vanuit de VS

Het LUF heeft voor Amerikaanse alumni het ‘University of Leiden Fund’ opgericht bij de Netherland-America Foundation, Inc. (NAF). Via de NAF kunt u als Leidse alumna of alumnus uw schenkingen en donaties regelen onder de gunstige fiscale voorzieningen die in de Verenigde Staten gelden voor erkende 'public charities'.

Vanuit de VS kunt u op verschillende manieren doneren aan het LUF via de NAF:

  • Creditcard: bezoek thenaf.org en doneer met uw creditcard. 
  • Cheque: schrijf uw cheque uit aan de Netherland-America Foundation, Inc. en vermeld "University of Leiden Fund" in het memo-gedeelte van de cheque. Stuur uw cheque en het volledig ingevulde NAF-formulier naar The Netherland-America Foundation (505 8th Avenue, Suite 12A-05 New York, NY 10018).
  • Wire-transfer: hiervoor kunt u contact opnemen met de NAF via development@thenaf.org of (212) 825-1221.

Giften aan de Netherland-America Foundation zijn aftrekbaar voor de Amerikaanse federale inkomstenbelasting. In de Verenigde Staten levert het IBAN-nummer soms verwarring op, omdat kleinere banken niet weten wat ze ermee aan moeten. In dat geval wordt geadviseerd het IBAN-nummer niet te vermelden. Ook wordt er soms gevraagd naar ABH of routing-code. Deze codes zijn echter voor Nederland niet van toepassing.

Cleveringabijeenkomsten

Ook voor onze alumni in het buitenland organiseren wij eind november tientallen Cleveringabijeenkomsten: van Tokyo tot Parijs en van Londen tot New York. Komt u ook? 

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie