Leids Universiteits Fonds.

nl en

Nominaties Leidse Universitaire Scriptieprijzen 2020

Een uitmuntende scriptie, het meest indrukwekkende verslag of de beste onderzoeksvraag. Het LUF stimuleert ambitieuze studenten om alles uit zichzelf te halen. De Leidse Universitaire Scriptieprijzen passen perfect in deze traditie en worden jaarlijks uitgereikt op de dies voor alumni. Uit de inzendingen blijkt dat er ook dit jaar weer fantastisch werk is geleverd door de Leidse studenten.

Elke faculteit mag één scriptie voordragen voor de Scriptieprijzen. Ook bij de editie van 2020 zijn de scripties weer van zeer uiteenlopende aard. De genomineerden, per faculteit, voor het collegejaar 2018-2019 zijn als volgt:

Faculteit Nominatie
Archeologie Carly Henkel

Finding Common Ground: A Plant Macrofossil-Based Palaeoenvironmental Investigation of Early Prehistoric Horizons at the Bay of Ireland, Orkney, UK

Geesteswetenschappen Alexander Elias
Lio and the Central Flores languages
Geneeskunde/LUMC

Max Trauernicht
P
erturbing chromatin to study the DNA doublestrand break repair pathway choice

Rechtsgeleerdheid Vincent Peeters

Gezichtspunten in perspectief: de strafrechtelijke gezichtspuntencatalogus als een telescoop in de ruimte van het recht

Sociale Wetenschappen Shirley van der Maarel

Lost as belonging in Terra Incognita: Life as a refugee in depopulating villages in Italy

Wiskunde en Natuurwetenschappen Marissa Vacher
Alzheimer’s disease-like neuropathology in three species of oceanic dolphin

De Scriptieprijzen worden mogelijk gemaakt door het Fonds Minerva Reünisten Jaren 1957/1961/1965. De eerste prijs bestaat uit een bedrag van €3.000, bij de tweede prijs hoort €2.000 en de derde prijs bedraagt €1.000. De universiteit en het Leids Universiteits Fonds zijn de Minerva-reünisten zeer erkentelijk voor hun giften aan het fonds.

De uitreiking

De winnaar wordt bekendgemaakt op de dies voor alumni op zaterdag 15 februari 2020. Bent u er ook bij? Meer informatie over het programma, en de mogelijkheid tot aanmelden, vindt u op deze pagina. Met vragen kunt u terecht bij Fleur van der Kaay via dies@LUF.leidenuniv.nl of 071 513 05 03. 

Deze website maakt gebruik van cookies.