Begin juli vloog Berber Bossenbroek naar Leeds, Engeland, voor het International Medieval Congress (IMC). De IMC is de grootste bijeenkomst voor mediëvisten ter wereld, elk jaar in juli vliegen zo’n 2500 mediëvisten er naar toe.
Gedurende vijf weken heeft Willem Six met steun vanuit het LISF in het King’s College Hospital (KCH) op de trauma afdeling meegelopen en meegewerkt in de traumaopvang als onderdeel van zijn coschappen.
Met veel plezier ontvingen wij op 21 juni een groep enthousiaste alumni tijdens het jaarlijkse Sleuteldragersevenement. Dit jaar hadden we een exclusieve blik op de vermaarde fotocollectie van de Universiteit Leiden georganiseerd.
Zo’n twintig tot dertig studenten Klassieke Talen gaan jaarlijks op studiereis naar Italië of Griekenland. Dankzij het Jobje van den Bergh Simons Fonds kunnen ze hiervoor een financiële bijdrage krijgen.
Eens per jaar worden door de Commissie Wetenschappelijke Bestedingen van het LUF subsidies toegekend voor onderzoeks- en onderwijsprojecten.
De Leidse wetenschappers Gisela Hirschmann (Politieke Wetenschap) en Niels van Doesum (Psychologie) hebben een LUF/Gratama-beurs in de wacht gesleept voor hun onderzoek naar de effecten van muzikale vredesinitiatieven. Wanneer je ‘vijanden’ samen laat musiceren, verandert dan het beeld dat zij van elkaar hebben? En breng je zo de vrede een stapje dichterbij?
Vaatchirurg Rutger Hissink studeerde in de jaren tachtig in Leiden. Dit jaar steunt hij voor het eerst zijn eigen universiteit als Sleuteldrager.
Mathilda van der Goes, afgestudeerd in Nederlands recht en sollicitatie- en presentatiecoach, werd in 2014 Sleuteldrager. ‘Ik had het al eerder kunnen doen, maar pas in 2014 bracht iemand het onder mijn aandacht.’ Ze twijfelde geen seconde.
Voor haar master Culturele antropologie heeft Isabella van der Gaag met steun van een LISF-subsidie drie maanden etnografisch onderzoek gedaan in Ghana naar milieubewustzijn op een Ghanese middelbare school.
Marianne van der Vaart, een zesdejaars geneeskundestudent, heeft mede dankzij een LISF-beurs zeven maanden lang onderzoek kunnen doen naar pijnbeleving bij baby’s op de afdeling kindergeneeskunde van de University of Oxford.