Afgelopen vrijdag 28 september vond het jaarlijkse Sleuteldragersdiner weer plaats in het Rijksmuseum van Oudheden.
Jaarlijks ontvangt het LUF vele giften van betrokken Leidse alumni. Nalaten via een erfstelling of legaat behoort ook tot de mogelijkheden om het LUF – en daarmee de universiteit – te steunen. Dit gebeurt nog veel te weinig, vindt oud-politicus Laurens Jan Brinkhorst, daarom doet hij een dringend beroep op zijn jaargenoten.
Deze zomer reisde de studievereniging voor Politicologen (SPIL) met een subsidie van CASSA af naar Buenos Aires, Argentinië, voor hun studiereis. Het doel van deze reis was om de deelnemers, in aanvulling op hun universitaire curriculum, een uitgebreid beeld te geven van de politieke situatie in het land van bestemming door middel van het organiseren van politieke, journalistieke, academische en culturele activiteiten.
In het kader van haar Master Biomedical Sciences heeft Marfa Blanter negen maanden stage gelopen op het Karolinska Institutet in Stockholm en onderzoek gedaan naar de rol van enterovirussen in type 1 diabetes, een auto-immuunziekte die gekenmerkt wordt door insuline-deficiëntie.
Hoe leren kinderen zich in te leven in een ander? Max van Duijn, als universitair docent verbonden aan het Leiden Institute of Advanced Computer Science (LIACS), krijgt 24.167 euro van het Elise Mathilde Fonds en het Leids Universiteits Fonds (LUF). Hiermee gaat hij een pilotstudy opzetten, waarin hij met een mobiele app kinderverhalen wil verzamelen.
Met het nieuwe academische jaar in zicht, was het tijd voor een jaarlijks terugkerende gebeurtenis: het moment dat de afstuderende Dela-studenten kennismaken met de nieuwe lichting beursstudenten én de schenkers. Het werd een mooie en gedenkwaardige middag in het Pakhuis aan de Doelensteeg.
Resistentie tegen antibiotica is een groot probleem in de gezondheidszorg. Dankzij een beurs van het Elise Mathilde Fonds en het LUF kan farmacoloog dr. Coen van Hasselt op zoek naar nieuwe doseringsschema’s om de ontwikkeling van antibioticaresistentie terug te dringen.
Begin juli vloog Berber Bossenbroek naar Leeds, Engeland, voor het International Medieval Congress (IMC). De IMC is de grootste bijeenkomst voor mediëvisten ter wereld, elk jaar in juli vliegen zo’n 2500 mediëvisten er naar toe.
Gedurende vijf weken heeft Willem Six met steun vanuit het LISF in het King’s College Hospital (KCH) op de trauma afdeling meegelopen en meegewerkt in de traumaopvang als onderdeel van zijn coschappen.
Met veel plezier ontvingen wij op 21 juni een groep enthousiaste alumni tijdens het jaarlijkse Sleuteldragersevenement. Dit jaar hadden we een exclusieve blik op de vermaarde fotocollectie van de Universiteit Leiden georganiseerd.