Support jouw universiteit
Van de medicijnen die je haalt bij de apotheek tot de behandeling van levensbedreigende ziekten in het ziekenhuis: onderzoek staat aan de basis van ieder geneesmiddel. Wetenschappers – gedreven door nieuwsgierigheid en de wil om iets goeds te doen – doen ontdekkingen, ontwikkelen nieuwe behandelmethodes en realiseren doorbraken door innovatie.
Immuuntherapie voor longkanker
Een voorbeeld van impactvol onderzoek is het werk van neuroloog Jan Verschuuren. Samen met collega's doet hij al vele jaren onderzoek naar de spierziekte LEMS en de relatie met longkanker. Zij hopen nu een doorbraak te bewerkstelligen in de behandeling voor mensen met kleincellig longkanker. De helft van de patiënten met deze ziekte overlijdt binnen een jaar. Met jouw bijdrage maakt het LUF dit belangrijke onderzoek mogelijk.
Deze video kan niet worden getoond omdat u geen cookies heeft geaccepteerd.
Verlaat onze website om deze video te bekijken.Meer over onderzoek naar medicijnontwikkeling
Ben je onze advertentie in de krant of op sociale media tegengekomen? Samen met de andere universiteitsfondsen hebben we de handen ineen geslagen om mensen bewust te maken van het feit dat universiteiten baanbrekend wetenschappelijk onderzoek doen én dat men daaraan kan bijdragen via de universiteitsfondsen. In Leiden werken we aan uniek en internationaal onderscheidend onderzoek op het gebied van het ontdekken en ontwikkelen van nieuwe medicijnen, onder andere voor kanker. Met de prikkelende vraag als startpunt nemen we je mee in verschillende nieuwe behandelingen en therapieën die worden ontwikkeld. Lees meer hierover op de universitaire website.
Steun de wetenschap: andere vormen van schenken
Draag jij de wetenschap een warm hart toe? Word donateur van het LUF en doneer online met iDeal of creditcard of kijk op www.LUF.nl/draag-bij voor andere manieren van schenken.
Waarom wetenschappelijk onderzoek steunen?
In Leiden werken we aan uniek en internationaal onderscheidend onderzoek op het gebied van het ontdekken en ontwikkelen van nieuwe medicijnen. De Universiteit Leiden is het thuis van honderden experts op het gebied van geneeskunde, scheikunde, biofarmacie, neuropsychologie en datascience. Op de faculteiten, in de laboratoria en de kliniek verleggen zij grenzen in hun onderzoek naar behandeling van levensbedreigende ziekten als kanker. Ze kijken voorbij hun eigen vakgebieden en werken samen aan multidisciplinaire oplossingen, zoals medicijnen op maat, reparatie van cellen en immuuntherapie. Het onderzoek richt zich op nieuwe aangrijpingspunten, moleculen en concepten die kunnen leiden tot de ontwikkeling van innovatieve geneesmiddelen en diagnostische tests.
De kennis hebben we in huis. Met jouw steun boeken we eerder resultaten. Met jouw bijdrage van vandaag, werken wetenschappers van de Universiteit Leiden aan de wereld van morgen.