Leiden University Fund

nl en

Wereldwijde klimaatverandering

Ook Michiel Veldhuis zoekt naar antwoorden waar de wereld om zit te springen. Hij is als ecoloog verbonden aan het interdisciplinaire programma Liveable Planet en onderzoekt de invloed van wereldwijde klimaatverandering op de Afrikaanse savanne.

'Op veel plaatsen plegen we extreme roofbouw op de natuur en daarmee zadelen we onszelf en onze kinderen op met een enorm probleem. In delen van Afrika zijn enorme veranderingen gaande. Onze wetenschappelijk kennis kan een belangrijke bijdrage leveren aan dit gigantische vraagstuk.'

Voor Veldhuis, die vorig jaar werd verkozen tot Discoverer of the Year, is Leiden de ideale universiteit om onderzoek te doen. 'Met Naturalis, het Instituut Biologie Leiden en het Centrum voor Milieuwetenschappen Leiden is Leiden de hotspot voor milieuwetenschappers. Onze kennis van de ecosystemen en biodiversiteit van Afrika kan ervoor zorgen dat welvaart en duurzaamheid eindelijk samengaan.'

Bijdragen aan grensverleggend onderzoek? Word donateur van het LUF en doneer online met iDeal of creditcard of kijk op www.LUF.nl/draag-bij voor andere manieren van schenken.

Draag bij

Talent alleen is niet genoeg. Juist nu de wereld snakt naar slimme en duurzame antwoorden, is het van belang om onderzoekers de kans geven om hun werk te doen. Leiden heeft het talent en de kennis om mee te denken over structurele oplossingen, maar zonder financiƫle steun gaan veel onderzoeken niet door en blijven vragen onbeantwoord. Daarom vraagt het Leids Universiteits Fonds iedereen die onze universiteit een warm hart toedraagt om samen het verschil te maken. Voor de talenten van nu, zodat zij bij kunnen dragen aan de wereld van morgen!

Deze website maakt gebruik van cookies.